Uslovi korišćenja

Uslovi korišćenja

Korišćenjem Vranje-Online ili servisa Vranje-Online (u daljem tekstu “Vranje-Online”), pristajete na određene uslove i pravila (u daljem tekstu “Uslovi korišćenja”) koji su navedeni u daljem tekstu.

Linkovi na Vranje-Online

Sajtovi koji se na Vranje-Online pojavljuju u vidu rezultata pretraživanja ili kao linkovi na stranicama Vranje-Online, delo su osoba sa kojima Vranje-Online nema nikakve veze, niti ima kontrolu nad njima. Linkovi koji se pojavljuju u okviru rezultata pretraživanja formiraju se automatskim procesima indeksiranja pomoću računara.

Vranje-Online ne može i ne proverava sajtove koji se indeksiraju. Prilikom pretraživanja pomoću Vranje-Online, mogu se dobiti rezultati i linkovi ka sajtovima koji za nekoga mogu da budu za osudu, neprikladni ili uvredljivi.

Vranje-Online ne može da garantuje da se u rezultatima pretraživanja ili na stranicama sajta neće pojaviti sadržaj koji je za nekoga neželjen ili neprikladan, i ne preuzima nikakvu odgovornost za sadržaj bilo kog sajta uključenog u rezultate pretraživanja ili na bilo koji drugi način linkovanog sa Vranje-Online.

Dozvoljeno je samo lično korišćenje

Vranje-Online je namenjen isključivo vašem ličnom, nekomercijalnom korišćenju. Nije dozvoljeno korišćenje Vranje-Online radi prodaje proizvoda ili usluga, ili za povećanje posećenosti vašeg sajta u komercijalne svrhe, kao što je prodaja reklamnog prostora. Zabranjena je reprodukcija u celini i u delovima sadržaja ili servisa Vranje-Online bez dozvole, uključujući preoblikovanje sadržaja i objavljivanje na drugim sajtovima, ili “preslikavanje” početne strane Vranje-Online, strana sa rezultatima pretraživanja, niti bilo koje druge strane Vranje-Online na nekom drugom sajtu.

Nije dozvoljeno “meta-pretraživanje” Vranje-Online. Ukoliko servise Vranje-Online želite da upotrebite u komercijalne svrhe, za to je neophodan poseban ugovor unapred, pre početka komercijalnog korišćenja. Kontaktirajte nas radi  više informacija o tome.

Nisu dozvoljeni automatski upiti

Zabranjeno je automatsko zadavanje upita sistemu Vranje-Online, bez prethodne pismene dozvole Vranje-Online. Imajte u vidu da automatsko zadavanje upita podrazumeva, između ostalog, i:

  • korišćenje softvera koji automatski šalje upite radi provere ranga nekog sajta u rezultatima pretraživanja Vranje-Online, za različite ključne reči;
  • “meta-pretraživanje” Vranje-Online;
  • “Offline” pretraživanje Vranje-Online.

Molimo vas da ne tražite od Vranje-Online dozvolu za “meta-pretraživanje” radi sprovođenja istraživačkog projekta, jer će takve molbe biti odbijene.

Politika privatnosti

Kliknite ovde da biste dobili  više informacija o politici privatnosti Vranje-Online.

Promene uslova korišćenja Vranje-Online

Vranje-Online može da promeni ili ukine servise s vremena na vreme, iz bilo kog razloga, i bez najave. Uključujući pravo da ukine servise sa najavom ili bez nje, bez odgovornosti prema vama ili bilo kom trećem licu. Zadržavamo pravo da uslove korišćenja menjamo s vremena na vreme, bez najave. Molimo vas da s vremena na vreme posetite ovu stranicu, kako biste bili upoznati sa eventualnim promenama.

Poricanje garancija

Vranje-Online ne daje nikakve garancije, niti je odgovorna za tačnost, sadržinu, kompletnost, zakonitost, pouzdanost, operativnost ili dostupnost informacija ili sadržaja prikazanih na Vranje-Online.

Vranje-Online nije odgovoran za brisanje, neuspešno skladištenje, pogrešno dostavljanje ili neblagovremeno dostavljanje bilo kakvih informacija ili sadržaja. Vranje-Online ne snosi odgovornost za bilo kakvu štetu nastalu skidanjem fajlova ili pristupom bilo kakvom sadržaju na Internetu do koga se došlo pomoću Vranje-Online.

VRANJE-ONLINE, I SVI SADRŽAJI, INFORMACIJE, PROIZVODI I SERVISI KOJI SE POJAVLJUJU U OKVIRU SERVISA VRANJE-ONLINE DOSTUPNI SU “ONAKVI KAKVI SU”, BEZ IKAKVIH GARANCIJA U BILO KOM SMISLU. VRANJE-ONLINE SE IZRIČITO ODRIČE SVIH IZRAŽENIH, PODRAZUMEVANIH ILI PROPISANIH GARANCIJA, UKLJUČUJUĆI, BEZ OGRANIČENJA, GARANCIJE TRGOVINE, POGODNOSTI ZA ODGOVARAĆU NAMENU I PROTIV PREKRŠAJA INTELEKTUALNIH PRAVA. NE GARANTUJEMO SIGURNOST, POUZDANOST, NEPREKIDNOST I PERFORMANSE VRANJE-ONLINE. NE GARANTUJEMO ZA USLUGE ILI PROIZVODE DO KOJIH SE DOŠLO POMOĆU VRANJE-ONLINE ILI LINKOVA ILI REKLAMA NA NJOJ, KAO NI ZA BILO KAKVE INFORMACIJE ILI SAVETE DO KOJIH SE DOŠLO POMOĆU VRANJE-ONLINE.

KORIŠĆENJEM VRANJE-ONLINE PRIHVATATE PUNU ODGOVORNOST ZA BILO KAKVU ŠTETU NASTALU ZBOG INFORMACIJA DO KOJIH STE DOŠLI POMOĆU VRANJE-ONLINE, ZA ŠTETU NASTALU UČITAVANJEM FAJLOVA I DOKUMENATA NA VAŠ RAČUNAR, I ZA BILO KOJI DRUGI VID ŠTETE NASTAO ZBOG BILO KAKVIH SADRŽAJA DO KOJIH STE DOŠLI POMOĆU VRANJE-ONLINE.

Ograničenje odgovornosti

NI POD KAKVIM OKOLNOSTIMA VRANJE-ONLINE NEĆE BITI ODGOVORAN NIJEDNOM KORISNIKU, U SMISLU NJEGOVOG PRAVILNOG ILI NEPRAVILNOG KORIŠĆENJA ILI OSLANJANJA NA VRANJE-ONLINE. NA ZAHTEVE KOJI PROIZLAZE IZ OVOG UGOVORA ILI SU TEMA OVOG UGOVORA PRIMENJUJE SE OVO OGRANIČENJE ODGOVORNOSTI U SMISLU SPREČAVANJA NAKNADA ZA DIREKTNU, INDIREKTNU, HAVARIJSKU, POSLEDIČNU, SPECIJALNU, KAZNENU ILI SLUČAJNU ŠTETU, BILO DA JE TAKAV ZAHTEV BAZIRAN NA GARANCIJI, UGOVORU, UVREDI (UKLJUČUJUĆI NEMAR), ILI NA DRUGI NAČIN (ČAK I AKO JE VRANJE-ONLINE OBAVEŠTEN O MOGUĆNOSTI NASTANKA TAKVIH ŠTETA).

OVAKVO OGRANIČENJE ODGOVORNOSTI PRIMENJUJE SE BILO DA ŠTETA PROISTIČE IZ PRAVILNOG I NEPRAVILNOG KORIŠĆENJA VRANJE-ONLINE ILI OSLANJANJA NA VRANJE-ONLINE, ZBOG NEMOGUĆNOSTI DA SE KORISTE SERVISI VRANJE-ONLINE, ILI ZBOG PREKIDA, OBUSTAVLJANJA ILI OKONČANJA RADA SERVISA VRANJE-ONLINE (UKLJUČUJUĆI I SLUČAJEVE GDE JE RAZLOG ZA TO TREĆE LICE). OGRANIČENJE ODGOVORNOSTI PRIMENJUJE SE U SMISLU ŠTETE ZBOG DRUGIH INFORMACIJA, SERVISA, USLUGA, SAVETA ILI PROIZVODA DO KOJIH SE DOŠLO POMOĆU LINKOVA ILI REKLAMA NA VRANJE-ONLINE.

OGRANIČENJE ODGOVORNOSTI TAKOĐE SE ODNOSI NA TROŠKOVE NABAVKE ILI ZAMENE PROIZVODA I USLUGA, GUBITAK PROFITA, ILI GUBITAK PODATAKA, BEZ OBZIRA NA PRAVILNO ILI NEPRAVILNO FUNKCIONISANJE VRANJE-ONLINE. TAKVO OGRANIČENJE ODGOVORNOSTI DALJE SE ODNOSI I NA SVE INFORMACIJE, USLUGE I PROIZVODE KOJI SE POJAVLJUJU NA VRANJE-ONLINE, ILI SU NA BILO KOJI NAČIN POVEZANI SA VRANJE-ONLINE.

Ni pod kojim okolnostima Vranje-Online nije odgovoran za nepravilno funkcionisanje ili prekid rada servisa, prouzrokovanih direktno ili indirektno prirodnim silama, elementarnim nepogodama ili uzrocima koji su van razumne moći kontrole, u šta spadaju, ali ne samo oni, i problemi u funkcionisanju interneta, kvarovi na kompjuterskoj opremi ili problemi sa njom, problemi u funkcionisanju telekomunikacione opreme ili neke druge vrste uređaja i opreme, nestanci struje, štrajkovi, obustave rada, neredi, ustanci, revolucije, građanski nemiri, nestašice sadržaja ili manjak radne snage, požari, poplave, oluje, eksplozije, sve vrste prirodnih nepogoda, ratna razaranja, delovanje Vlade, naredbe domaćih i međunarodnih sudova, nesaradnja trećih lica i problemi sa grejanjem, osvetljenjem i klimatizacijom.

Zahtevi za uklanjanje linkova

Vranje-Online povremeno dobija zahteve za uklanjanje linkova iz indeksa. U ovakvim slučajevima, Vranje-Online se rukovodi sledećim principima:

Indeks Vranje-Online sastoji se od informacija koje su automatski prikupljene i koje nisu unapred pregledali ljudi. S obzirom na ogromnu količinu informacija o sajtovima koje se često menjaju, dopunjuju i brišu. Vranje-Online ne može, ne pregleda i ne kontroliše sadržaj indeksa.

Zato operater sajta mora sam da obezbedi da se njegov sajt ili neki njegov deo ne nađu u indeksu Vranje-Online, što može da uradi ili (1) sprečavanjem pristupa sajtu, ili (2) uklanjanjem sajta sa interneta.

Razne odredbe

Ovi uslovi korišćenja čine kompletan ugovor između odgovarajućih strana i nadomešta i zamenjuje sve prethodne ugovore, pismene ili usmene, koji se tiču iste tematike. Bilo kakva odstupanja od odredaba ugovora biće efektivna samo ukoliko su načinjena pismeno od strane Vranje-Online.


Vranje-Online
Njuz Network

Uslovi korišćenja