Šok! U parizeru pronađeni tragovi mesa!

Šok! U parizeru pronađeni tragovi mesa!
673

Šok! U parizeru pronađeni tragovi mesa!

Institut za kontrolu hrane u Srbiji, danas je tokom redovne kontrole proizvoda koji se koriste u ljudskoj ishrani, u nekoliko vrsta parizera jednog proizvođača našao tragove mesa. Odmah su obaveštena inspekcijska tela a informacija je vrlo brzo stigla u medije.

Kako smo saznali od radnika instituta, ovo je prvi put u zadnjih devet godina da se u bilo kom parizeru ili salami, pronađu tragovi mesa. Iako ovi proizvodi spadaju u grupu mesnih proizvoda, po nepisanom pravilu oni ne sadrže u sebi meso, obično se radi o nekim drugim supstancama, kao što su soja ili drugi delovi životinja.

“Čim smo primetili tragove mesa uradili smo dodatne pretrage, što je potvrdilo da u parizeru ima tragova mesa.

Bojimo se da je ovo meso sumnjivog porekla i kvaliteta, a verovatno je staro i više desetina godina čim je upotrebu našlo u ovim proizvodima.
Zbog toga smo odmah obavestili odgovarajuća inspekcijska tela i narednih dana ćemo uraditi sve detaljne pretrage da ustanovimo o kakvom se mesu radi.”

Institut za kontrolu hrane nije želeo da otkriva o kom proizvođaču se radi, a ono što smo saznali jeste da ti proizvodi još uvek nisu povučeni iz upotrebe.


Vranje-Online
Njuz Network

Šok! U parizeru pronađeni tragovi mesa!

Comments
Prikazujem...