“Sale” ponovo najpopularnija robna marka u Vranju

"Sale" ponovo najpopularnija robna marka u Vranju
212

“Sale” ponovo najpopularnija robna marka u Vranju

Iako će nakon ulaska Srbije u EU (tamo 2034.) police prodavnica postati zatrpane hiljadama novih robnih marki, stručnjaci su uvereni da ništa ne može ugroziti položaj koji “Sale” zauzima već godinama.

Vranje – Istraživanje o navikama i ukusima naših potrošača obuhvatilo je više od 55.000 ispitanika iz Vranja i okoline, rezultati nisu bili nimalo iznenađujući. Novost je metoda ispitivanja koju je prvi u Vranju proveo Institut “Stajić”.

Umesto standardnog anketnog upitnika, ispitanici su spojeni na EEG uređaj koji je merio aktivnosti čeonog režnja dok su naučnici ispitanicima pokazivali različite slike.

Ispitanicima smo pokazivali logotipe svih robnih marki koje se pojavljuju na našem tržištu, a EEG uređaj pratio je aktivnosti u predelu mozga u kojem se procesuira osećaj sreće i zadovoljstva. Iako smo u početku sumnjali da je uređaj pokvaren, jer je kod svih ispitanih pokazivao iste rezultate, pokazalo se kako je ipak reč o društvenom fenomenu – rekao je dr. sc. P. Ender, voditelj istraživanja.

EEG je pokazao da svi ispitani najviše vole marku “Sale”, bez obzira na to je li reč o odeći, obući, hrani ili automobilima.

To je bilo nešto neverojatno. Kad smo ispitaniku pokazali logotip na kojem piše “Sale”, čeoni režanj je u tom trenutku postao jakocrven. Pretpostavljamo da prosečan Vranjanac u tom trenutku doživi osećaj sreće i zadovoljstva sličan onome kod orgazma – objasnio je Ender.

Jedno je sigurno: “Sale” već ima osiguranu poziciju na policama još dugo, dugo godina…


Vranje-Online
Njuz Network

“Sale” ponovo najpopularnija robna marka u Vranju

Comments
Prikazujem...