Pauk služba ubuduće neće nositi vozila čija je vrednost manja od kazne

Pauk služba ubuduće neće nositi vozila čija je vrednost manja od kazne
1.109

Pauk služba ubuduće neće nositi vozila čija je vrednost manja od kazne

U novom nacrtu Zakona o nepropisnom parkiranju vozila, stoji da Pauk služba neće nositi vozila čija vrednost ne dostiže visinu kazne, određene za ovaj prekršaj.

Kada pauk odnese auto manje vrednosti, vozačima se obično ne isplati da plaćaju kaznu i dolaze po svoje vozilo, što pravi veliki problem saobraćajnoj policiji, jer policija nema gde da čuva pokupljene automobile. Često se desi da preko registarskih oznaka ne mogu naći vlasnika tako da ga u tom slučaju nije moguće ni vratiti.

Kako kaže šef Pauk službe, na parkingu imaju mnogo krševa koje su pokupili sa trotoara i travnjaka, ali po njih na žalost niko godinama nije došao.

Čak su često davali oglas u novinama da vlasnike oslobađaju kazni i naknada za odnošenje vozila, samo da dođu po njih, a kako kaže šef Pauk službe, oni bi čak prihvatili i da im vozila odvezu kući na pauku, ukoliko isti nisu u voznom stanju.

Po njegovim rečima dešava se i to, da vlasnici jeftinih vozila nude policajcima vozilo za sitne pare, a jedan vozač Renoa 4 im je rekao: „Kada ste ga već digli dajte 50 eura da vam dam i saobraćajnu, jer ja po njega neću dolaziti.”

Vranje-Online saznaje da će po novom zakonu vozila prvo biti procenjena i proverena da li su registrovana, a tek onda biti nošena paukom.

Isto tako da bi se izbegle neugodnosti, biće popisani registarski brojevi “jakih” ljudi i tatinih sinova, tako da će takođe i njihovi automobili biti pošteđeni odnošenja.


Vranje-Online
Njuz Network

Comments
Prikazujem...