Talenat i znanje, a ne niske strasti rijalitija!

Urednica zabavnog programa RTS-a Olivera Kovačević tvrdi da smo svi mi svedoci tuđe nesreće i gluposti koju gledamo u rijalitijima

  Olivera Kovačević nedavno je postala Urednica zabavnog programa RTS-a. Nekadašnja autorka emisija “Klopka” i “Da, možda, ne”, rekla je već da u zabavnom programu neće biti mesta za rijalitije, a sada, između ostalog, otkriva i zašto.

“Naš zabavni program je raznolik, pristojan i najgledaniji poslednjih nekoliko godina, bez obzira na pojave različitih rijalitija na drugim TV stanicama. Moj zadatak je da ga unapredim, a ne da ga razorim i iz temelja gradim. Želim da popunim praznine. Ne bih u javnost iznosila ideje zato što u tržišnoj utakmici u kojoj učestvuje RTS, svi imaju svoje adute. Na našem programu sigurno nećete gledati emisije koje afirmišu niske strasti, već talenat i znanje”, rekla je Olivera Kovačević TV Novostima.

Kovačevićeva je rekla i da RTS čuva vertikalu pristojnosti i emancipovane Srbije.

“Svi smo mi voajeri tuđe neseće i gluposti. Mnogi se raduju kad vide one koji su gluplji i primitivniji od njih i raznim rijaliti programima i pitaju se kako su takvi ljudi dospeli na TV. Po principu: ‘Ako mogu oni – mogu i ja’. Ali, to nije programska odrednice Javnog servisa. On je dužan da informiše građane, polemiše o važnim društveno-političkim temama, a zabavni program je tu da, razumevajući društvo u kojem živimo, pronađe način da ih nasmeje, rasplače, nauči i podrži u njihovim potrebama, ali i da ih natera da se zamisle u kakvom svetu živimo”, rekla je ona i dodala da RTS više gledaju muškarci, a da ona namerava da veću pažnju pokloni damama.

Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta zabave, kulture, muzike, filma, lifestyle, putovanja i seksualnosti pratite na našoj Facebook stranici – MONDO Zabava, kao i na Twitteru @Mondo_zabava.

Izvor: Mondo

Komentari

PODELI