Šta čitati do 18. preporučuje Dejan Lutkić

Glumac za MONDO preporučuje tri knjige koje bi svako trebalo da pročita do punoletstva.

Rođen 1974. u Vrbasu, Lutkić je televizijskoj i filmskoj publici poznat po ostvarenjima “Bela lađa”, “Jagodići”, “Ulica lipa”, “Budva na pjenu od mora”, “Ringeraja”, “Jesen stiže, dunjo moja”, “Mješoviti brak”, “Nebeska udica” i brojnim drugim.

Pozorišna publika zna ga iz predstava Pozorišta “Boško Buha”, u kom je član ansambla. Potpisan je i kao producent nekolicine serija.

Lutkić je za naše čitaoce odgovorio na pitanja o čitanju, piscima, i knjigama koje bi svako trebalo da pročita pre nego što oduva 18 svećica sa torte.

Šta najviše volite da čitate?

“Najviše volim knjige vezane za istoriju, trilere, i dobre, jednostavne životne priče. Naravno, pisce kao što su Andrić, Selimović, Stanković”, nabrojao nam je glumac.

Koja Vam je omiljena knjiga?

“Jako je teško izdvojiti samo jednu, i reći da je baš ta omiljena, mnogo ih ima. Ali knjiga koju sam skoro pročitao me je skroz zaokupirala, a to je ‘Kavazza’ Vesne Milek. Životna priča slovenačkog glumca Borisa Kavace, naizgled obična”…

Koje tri knjige bi svako trebalo da pročita do punoletstva?

“Uh, ima više knjiga koje bi u tom periodu trebalo pročitati, ali ako moram da izdvojim tri, neka to budu ove:

1. ‘Mali princ’, Antoan de Sent-Egziperi

2. ‘Orlovi rano lete’, Branko Ćopić

3. ‘Doživljaji Toma Sojera’, Mark Tven

Krenuo bih da nabrajam dalje, ali ostaćemo na tri”, rekao nam je simpatični glumac.

Ne propustite i ostale preporuke knjiga!

Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta zabave, kulture, muzike, filma, lifestyle, putovanja i seksualnosti pratite na našoj Facebook stranici – MONDO Zabava, kao i na Twitteru @Mondo_zabava.

Izvor: Mondo

Komentari

PODELI