Festival nemog filma i muzike!

Filmsko-muzički međunarodni festival “Sound of scree – Visegrad meets Balkan”, biće održan u Bačkom Petrovcu od 26. do 30. avgusta

Festival Sound Of Screen biće održan prvi put u gradiću Bački Petrovac u Vojvodini, a tokom svake od četiri festivalske večeri, posetioci će biti u prilici da pogledaju tri ili četiri nema filma uz muzičku interpretaciju.

Učešće na festivalu potvrdile su grupe i solisti iz svih zemalja bivše Jugoslavije, kao i grupe iz Češke, Slovenije i Mađarske.

U okviru pratećeg programa održaće se radionice, seminari i diskusije. Festival će iskoristiti učešće umetnika iz svih zemalja bivše Jugoslavije i ponudiće otvorene diskusije sa umetnicima na temu raspada bivše Jugoslavije i suočavanja se sa ratom koji je bio u regionu pre 20 godina.

Na festivalu će se održati i filmska radionica koju će voditi popularni češki glumac, scenarista i reditelj Boris Hibner. Učesnici radionice će pripremiti autorske kratke neme filmove koje će premijeru uz interpretaciju žive muzike imati na narednom festivalu.

Jednim od ciljeva festivala jeste ponuditi platformu za susret, diskusije, upoznavanje, preklapanje žanrova i “drugačijeg” putem nemog filma i muzike, jer nemi film i muzika u sebi nose emociju koje ne mora da bude prenesena nijednim jezikom.

Festival organizuje udruženje za kreativnu produkciju NEXT PICTURE iz Češke, a realizuje u saradnji sa Međunarodnim višegradskim fondom. Partneri festivala su organizacije Stara tržnica iz Bratislave (Slovačka), Mindspace Non-profit KFT z Budapesta (HU), Pozorište VHV Bački Petrovac (SRB) a Radio Urban FM iz Prištine (Kosovo).

Kompletan program festivala možete pogledati OVDE.

Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta zabave, kulture, muzike, filma, lifestyle, putovanja i seksualnosti pratite na našoj Facebook stranici – MONDO Zabava, kao i na Twitteru @Mondo_zabava.

Izvor: Mondo

Komentari

PODELI