Film i odmor – počeo festival u Herceg Novom

Projekcijom filma “Dipak” laureata Kanskog festivala, sinoć je u Herceg Novom počeo 29. Filmski festival Herceg Novi – Montenegro film festival. Večeras na repertoaru “Ničije dete”

 Festival je na Kanli kuli otvorio Lazar Ristovski, nakon čega je publici prikazan pobednik Kanskog festivala, film “Dipak” Žaka Odrara, i “Lekcija”, film bugarske rediteljke Kristine Grozeve.

Istovremeno sa glavnim programom počelo je i prikazivanje dokumentarnih filmova na Trgu od muzike, u atrijumu kuće Ive Andriće prikazuju se studentski filmovi, a na tvrđavi Forte Mare selekcija festivalskih pobednika, piše portal Vijesti.

Izbor filmova za glavni program, gde se 13 ostvarenja takmiči za festivalske nagrade, i ove godine je napravio reditelj Srdan Golubović.

Večeas će u glavnom takmičarskom programu biti prikazani filmovi “Ničije dete” Vuka Ršumovića i “A BLAST” Silasa Cumarkisa.

Festival će trajati do 7. avgusta.

Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta zabave, kulture, muzike, filma, lifestyle, putovanja i seksualnosti pratite na našoj Facebook stranici – MONDO Zabava, kao i na Twitteru @Mondo_zabava.

Izvor: Mondo

Komentari

PODELI