EKSKLUZIVNI INTERVJU Wheeler Dealers: Planiramo da “doteramo” i legendarni Trabant!

Jedna od najpopularnijih emisija povezanih sa automobilima na satelitskom kanalu Discovery  jeste britanska serija „Trgovci automobilima“ (Wheeler Dealers). Njena glavna tema  jeste „sređivanje“, popravka i generalno unapređivanje vozila u okviru nekog zadatog budžeta, a zatim prodaja istog nekom novom vlasniku. Emitovanje 12. sezone počelo je ove godine, a mi, uz posredovanje agencije Grayling, donosimo ekskluzivni intervju sa protagonistima ovog serijala, kojeg čine Mike Brewer i Edd China.

Foto: Discovery Channel

TopSpeed: Koji projekat je bio najzanimljiviji u 12. sezoni?

Edd China: Ja bih lično izdvojio dva projekta… Snimili smo AMC Pacer, a to je automobil koji se najviše na svetu izvrgava ruglu. U početku, kada se pojavio, izgledao je kao iz neke komedije, ali mi je Mike dao zadatak da ga promenim i pretvorim u “cool” automobil. To sam i uradio, izmenio sam linije korišćenjem vinil filmova i komplikovanom trakom koja je išla preko vozila. Sa ovom trakom, automobil je postao potpuno drugačija zverka, pa je to bilo prilično interesantno… Prava transformacija! Na kraju smo otišli u Rino gde ima puno neonskog svetla, samo da vidimo kako je efekat uspeo i to je bilo prilično zabavno! Još jedno vozilo koje bih izdvojio jeste F1 pick-up. To je veoma stari kamionet i došao je kod nas na farbanje, već započet. Dodali smo rđu u boju i ostalo da bi izgledao još stariji nego kad smo ga dobili. Tu sam probao sam nešto što mislim da niko nije ranije, a to je logo u staklu napravljen od metala… Izgleda kao da je zarđao, kao da je deo celine i to je bilo super.

Foto: Discovery Channel

TopSpeed: Kako ste izabrali koje automobile želite da prikažete u novoj sezoni?

Edd China: Obično sednemo i razmislimo šta želimo da radimo, a za ovu sezonu počeli smo sa pripremama pre otprilike godinu dana. Uvek imamo listu vozila koje želimo da prikažemo. Ipak, događa se da u toku serijala nekada ne možemo da nađemo neka vozila koja su na listi. Tu onda ulaze ona sa prethodnih lista, koja već dugo tražimo. Ponekad se vezujemo za određenu temu, kada se približava neka godišnjica, pa se trudimo da imamo takve automobile. Uvek se trudimo da imamo dobar miks vozila na našoj listi, tako da tu bude MGA, koji imao odličnu transformaciju, zatim BMW 2002 tii, odličan i veoma redak automobil, te je dobro što ga je Mike našao. Takođe, imamo Datsun 240Z… Pa, imamo i američka vozila, recimo Pacer i Thing, koji su veoma zabavni. Naravno, tu je Pontiac GTO koji je u svoje vreme bio ogroman i snažan automobil, pa DeSoto, koji je među prvima imao veliki HEMI V8 motor. Trudimo se da vozila budu raznovrsna. Kada odlučimo koje automobile želimo da imamo na listi, onda idemo u potragu za njima, a to je veliki izazov. Mada mislim da ove sezone imamo fantastičan miks i nadamo se da ćete uživati u njemu.

Foto: Discovery Channel

TopSpeed: Na kojim vozilima je teže vršiti popravke – nemačkim, japanskim, britanskim ili američkim?

Edd China: Američki automobili, pre svega stariji modeli, veoma su dugotrajni, a razlog je taj što su od samog starta odlično urađeni. Metal koji je korišćen je mnogo, mnogo čvršći, lim je mnogo deblji, pa stvari duže traju. No, to znači da ako neko želi da fizički menja te delove, mnogo je teže skinuti ih, ali se mogu relativno lako modifikovati. Kod japanskih i italijanskih automobila, recimo, lako je zameniti delove, ali su malo delikatnije izrade i mora se biti vrlo pažljiv. Što se tiče engleskih vozila, generalno mišljenje je da ona brže rđaju jer u Velikoj Britaniji često pada kiša. Tako da, širom sveta, vozila imaju svoje dobre i loše strane. Što se tiče modifikacija, ako voliš da radiš sa metalom, američka vozila su dobra polazna osnova, ali ako se radi o finesama, očigledno moraš da se vratiš u Evropu i Japan.

Foto: Discovery Channel

TopSpeed: Mike, kako je izgledala saradnja između vas dvojice u ovoj 12. sezoni?

Mike Brewer: Edd i ja se trudimo da se uvek unapred dogovorimo koje automobile ćemo da kupimo, tako da postoji plan pre snimanja. Kada pronađem automobil koji želim, razgovaram s Eddom o tome šta će biti potrebno raditi i dogovorimo se da li da ga kupimo ili ne. Može da se desi da kada on stigne, Edd i ja imamo različita stanovišta o tome šta treba srediti na njemu kako bi bilo profitabilno, ali u 99,9 % slučajeva se slažemo oko svega.

Foto: Discovery Channel

TopSpeed: Kada ćete sređivati Trabant ili neku drugu marku istočnoevropskih automobila, kao što su Vartburg, Škoda, Lada i slične?

Mike Brewer: Trabant 600 ili neki drugi automobil iz Istočnog bloka definitivno su na našoj listi. I Edd i ja bismo, recimo, želeli da radimo na Zilu, ruskom vozilu. Sve više nas privlači da dođemo, tj. da posetimo istočnu Evropu i možda tamo napravimo emisiju. Pre nekoliko sezona radili smo na Syrena automobilu iz Poljske i to je bio pravi izazov, posebno s obzirom na to da je teško nabaviti delove.

Foto: Discovery Channel

TopSpeed: Koji je Vaš omiljeni automobil i šta je to što mora da ima da biste ga smatrali posebnim?

Mike Brewer: Jedan od mojih omiljenih je Amphicar koji smo obrađivali u 11. sezoni. Najpre mi se uopšte nije dopadao, čak je Edd morao da me nagovara da ga uzmem, ali kad sam ga probao, oduševio sam se! To je, u stvari, potpuno neupotrebljiv automobil. A, takođe, nije dobar ni kao brod. Međutim, neverovatno je zabavna činjenica da može ići i kao klasičan automobil, ali da može i da plovi. Nikad se nisam toliko dobro zabavio u nekom vozilu! Istovremeno, ni Edd, ni ja se nikad nismo toliko smejali na snimanju neke emisije kao tad.

Edd China: Da, to je bilo sjajno! Složio bih se sa Mikeom da je ova amfibija bila veoma zabavna. Osim toga, za mene je Lamborghini sjajan automobil. Što se tiče ove sezone, mogu da kažem da me je oduševio Pacer, kao i F1 kamionet. Bilo je teško raditi na njima, ali su rezultati odlični. Veoma sam ponosan, bez obzira što se Majku Pacer na kraju i nije dopao. Ja jako volim kada radimo stvari koji niko ranije nije radio, i zbog publike, ali i zbog nas samih… Super je uraditi ono na šta se niko pre nije usudio. U ovoj sezoni bilo je sjajnih transformacija, gledajte seriju i nadam se da ćete uživati!

Foto: Discovery Channel

TopSpeed: Koje automobile vi posedujete?

Mike Brewer: Ja kod kuće imam kolekciju klasičnih automobila, kao što su Ford Mustang iz 1967, Chevrolet Camaro SS iz 1968. i Bedford CA kombi iz 1960. godine. Što se tiče svakodnevne upotrebe, vozim Ford S-MAX koji je veoma popularan u Evropi i njega koristim do posola i nazad.

Edd China: Ja imam Range Rovera i Mini Cooper S. Što se tiče klasičnih automobila, prodao sam sve pre dolaska u Ameriku, uključujući i kuću u Velikoj Britaniji kako bih bio što mobilniji.

Foto: Discovery Channel

TopSpeed: Šta mislite o električnim automobilima?

Edd China: Mislim da su veoma napredni. Svi vole zvuk V8, ali u budućnosti nećemo moći svi da imamo vozila koja prave toliku štetu okolini. Zato smo prinuđeni da se okrenemo električnim automobilima. Smatram da je ta tehnologija fantastična. Pogledajte samo model Tesla. Voleo bih da u nekom trenutku dobijemo priliku da pretvorimo neki klasičan automobil u električni.

Mike Brewer: Slažem se sa Eddom,  mislim da su električna vozla neizbežna. Ona su budućnost… Posetio sam Salon automobila u Ženevi i svi proizvođači, bilo da je u pitanju Jaguar, Ferrari, Lamborghini, McLaren, Ford, GM, Opel i ostaili, svi imaju u ponudi i vozila koja pokreće električna energija. Svi su tome pristupili vrlo ozbiljno i to će uskoro postati standard.

Foto: Discovery Channel

TopSpeed: Da li postoji neki automobil koji ne podseća ni na šta što ste do sad videli, koji je različit od svih ostalih?

Mike Brewer: Definitivno Lamborghini Urraco. On se razliluje od svih na kojima smo imali prilike da radimo. Konkretan primerak je bio zaključan u garaži skoro celu deceniju. A danas je ostalo veoma malo onih koji znanju da rastave i sastave njegov motor i rade na njemu, jer je veoma komplikovan. To je bio pravi izazov raditi na njemu, posebno jer je do delova za njega veoma teško doći.

Edd China: Složio bih se s Mikeom, ali rekao bih da je od njega jedino bilo teže raditi na Darracqu iz 1930. Raditi na njemu bio je pravi izazov jer on ima sve ono što očekujemo da automobil ima, i sve je nekako poznato, ali opet drugačije. Drveni pod, bizarnu elektroniku, veoma neobičan rashladni sistem… Ma, sve je drugačije, tako da, raditi na ovom modelu, bilo je kao u snu – kada vam je sve poznato, ali nekako nema smisla!

TopSpeed Team

Komentari