JEDINSTVENA U KLASI: Opciona masažna sedišta za novu Opel Astru

Nova Opel Astra će svoju svetsku premijeru imati na Međunarodnom salonu automobila (IAA) u Frankfurtu, od 17. do 27. septembra, ali je već sada sasvim jasno da nikada, ni u jednom automobilu niže srednje klase, nije moglo da se pronađe toliko luksuza. Zahvaljujući naprednoj tehnologiji vezanoj za sedišta, svaka vožnja će biti maksimalno opuštajuća i prijatna. AGR (Kampanja za zdravija leđa) je sertifikovao Opelova premijum ergonomska sedišta, koja obezbeđuju izvanredan komfor, posebno tokom dugih putovanja.

Pored toga što mogu da se podešavaju na 18 načina, uključujući i podešavanje bočne potpore, ova sedišta su opciono dostupna sa dodatnim funkcijama, poput masaže i mogućnosti memorisanja pozicije, uz sistem ventilacije, što je jedinstvena kombinacija za jedno vozilo iz C segmenta. Putnici na zadnjoj klupi mogu takođe da očekuju više luksuza, jer pored više prostora za noge, zadnja sedišta opciono mogu da se naruče i sa grejačima. Kupci Astre mogu da uživaju u pravom „spa“ tretmanu koji pružaju ova luksuzna sedišta, u potpunosti razvijena u Opelu, i to po veoma atraktivnim cenama. Vozačko sedište sa AGR sertifikatom je dostupno već za 390 evra.

Foto: Opel

Opelovi stručnjaci su takođe dodatno optimizovali Astrino komforno sedište i u ovom smislu, pozicionirajući ga nešto niže. Zahvaljujući rasponu podešavanja po visini od čak 65 mm, što je najviše u segmentu, niži vozači će takođe moći da pronađu svoju optimalnu vozačku poziciju. Uz opcionu funkciju memorisanja, prostim pritiskom na taster, sedište se postavlja na prethodno odabranu, poželjnu poziciju. Ovo je idealno za flotna vozila, koja između sebe dele grupe ili tandemi vozača.

Foto: Opel

Osnovna verzija opcionih, ergonomskih sedišta, dolazi sa četvorostrukim, elektropneumatskim podešavanjem lumbalne podrške (napred, nazad, gore i dole), varijabilnim nagibom jastučeta, podešavanjem dužine jastučeta i podešavanjem forme sedišta u konturama koje se prilagođavaju prirodnom savijanju kičme.

Premijum ergonomska sedišta se odlikuju elektropneumatski podesivom bočnom potporom, koja udobno drži telo, čineći naslon užim ili širim po potrebi. Svi ovi izuzetni ergonomski elementi, u skladu su sa AGR (Kampanja za zdravija leđa) standardima. Inače, AGR je nezavisna asocijacija lekara i stručnjaka, posvećenih preveniranju problema sa leđima, a upravo su oni utvrdili da Astra zaslužuje AGR sertifikat.

Foto: Opel

Sedišta ne bi trebalo da služe isključivo tome da drže vozače bezbedno za volanom, ona bi trebalo i da ih greju ili rashlađuju, u skladu sa trenutnim temperaturnim uslovima. Komforna sedišta u novoj Astri se odlikuju pasivnom kontrolom klime, što znači da površinska tkanina koja „diše“, kao i perforirana poliuretanska pena, značajno doprinose transferu vlage, a samim tim i mikroklimi sedišta. Premijum ergonomska sedišta u novoj Astri mogu i jedno, i drugo – i da zagreju, i da rashlade! Mali ventilatori usisavaju vazduh, te se tako vlaga, koja se stvara prilikom kontakta sa naslonom sedišta, odvlači dalje. Zimi, integrisani sistem grejanja vozačkog i suvozačkog sedišta, kao i bočnih zadnjih sedišta, obezbeđuje prijatnu toplinu za putnike. Oni koji žele da svoj automobil pretvore u pokretni „wellness“ centar za vreme dugih putovanja, mogu da uživaju u masaži, i to prostim pritiskom na dugme, što znači da kada dostignu svoju destinaciju nakon višesatne vožnje, mogu da izađu iz automobila relaksirani, bez ukočenosti i bolova.

Izvor: PR Opel Srbija

Komentari