DARTH VADER MEĐU AUTOMOBILIMA: Lumma BMW CLR X6 R (FOTO)

BMW-ov veliki SUV-kupe X6 jedan je od najpopularnijih automobila u toj klasi na prostoru Severne Amerike, ali i Istočne Evrope… Kako i ne bi bio, kada je upravo onakav kakvog ga traže kupci na pomenutim tržištima, bilo da jednostavno obožavaju ogromne automobile ili im treba prevozno sredstvo kojim će pokazati svoju „moć“ i „dubinu džepa“.

Foto: Lumma Design

No, da ne bi došli u situaciju da i u ovoj klasi više nemate priliku da se istaknete, jer ih svakim danom ima sve više u gradu, tu je tjuning-kuća LUMMA Design, koja je ponudila svoje viđenje ovog ultra-popularnog SUV-a.

Foto: Lumma Design

Njihov proizvod nosi naziv CLR X6 R, a baziran je na verziji xDrive50i, koju pokreće 4,4-litarski twin-turbo V8 motor od 445 „konja“. Agresivan nastup već serijskog X6 ovde je dodatno naglašen LUMMA bodykitom, kojeg odlikuju pre svega prošireni blatobrani, ali i spojleri, kao i nova hauba, sa ekstraktorima vazduha.

Foto: Lumma Design

Naročitu pažnju privlači izduvni sistem, tačnije završeci izduvnih cevi, koji su centralno pozicionirani, u stilu Corvette C7 Stingray, za razliku od većine rešenja koja praktikuju dvostruke „topove“ na levoj i desnoj strani vozila.

Foto: Lumma Design

Naravno, vrhunac predstavljaju ogromni točkovi od čak 22 inča, „obuveni“ u pneumatike dimenzija 295/30 napred, odnosno 335/25 pozadi!

Foto: Lumma Design

TopSpeed Team

Komentari