BRUKA: Kanađani ne znaju odakle su Đoković, Tipsarević i Troicki! (FOTO)

Često se organizatorima Rodžers kupa u Montrealu dešavaju greške kada je u pitanju srpski teniseр. Posle blamaže iz 2007. godine kada su Novaka Đokovića nazvali Hrvatom, sada su sebi dozvolili propust za koji zaista nema opravdanja, ako ga je bilo i za ono što su uradili pre 8 godina.

Najbolji igrač sveta se posle osvajanja Vimbldona po prvi put našao na terenu prethodne noći igrajući u dublu na Mastersu u Montrealu zajedno sa Jankom Tiparevićem i to protiv još jednog Srbina Viktora Troickog koji je igrao u paru sa Andreasom Sepijem.

Ipak, za ogromnu blamažu organizatora potrudili su se ljudi koji rade na zvaničnom sajtu turnira koji su pokraj imena sve trojice srpskih tenisera stavili zastavu, ni manje, ni više, Ekvatorijalne Gvineje.

Sa druge strane uredno je slovima pisalo da je njihova zemlja Srbija, međutim i bez obzira na to ovo je propust ogromnih razmera, jer ni Novak, ni Janko, ni Viktor nisu igrači koji su se tek pojavili na ATP turu, već su u vrhu svetskog tenisa već godinama.

Printskrin: couperogers.com

Posle svega postavlja se pitanje da li će svet konačno naučiti iz koje zemlje dolazi teniser koji je najbolji na planeti već četiri godine da ne bismo ponovo imali ovakve i slične situacije (setite se samo kako je na sajtu ATP-a prošel godine osvanula turska zastava pored Novakovog imena prim. aut).

Inače, što se samog duela tiče Đoković i Tipsarević su bili bolji od Troickog i Sepija.

(Telegraf.rs)

Komentari