Jeleni Janković preti mononukleoza: Kvitova igrala mečeve bolesna i igraće ih i dalje! (VIDEO)

Otkriven je razlog pada forme Petre Kvitove u 2015. godini, a to je mononukleoza. Češka teniserka je tokom celog proleća igrala, iako je imala mononukleozu. Međutim, ono što je pomalo začućujuće jeste da se ne zna da li je i dalje ima ili se oporavila, pošto je dobila dozvolu da nastavi da igra na turnirima.

– Analize krvi su pokazale da je Petra bolovala od mononukloze tokom proleća što je verovatno bio i glavni razlog što se tako brzo umarala – izjavio je njen portparol.

Međutim, uprkos najnovijim saznanjima o njenom zdravstvenom stanju lekaru su joj dozvolili da nastavi da igra na turnirima, ali pod njihovim nadzorom.

Kvitova je ove sezone bila daleko od svoje forme, a čak je od februara do aprila pauzirala kako bi se odmorila. Međutim, njeni rezultati su bili ispod rezultata.

Foto: AP/Tanjug

– Sve mi je sada mnogo jasnije. U početku sam se uplašila da neću moći da igram turnire do US opena ovog leta i da li ću uopšte igrati do kraja sezone. Ipak, to je i doibra vest jer znam zašto se i dalje osećam umorno i loše – izjavila je Kvitova.

Mononukleoza je infektivna bolest koja se još naziva i “bolest poljupca”, jer je najčešći način na koji se prenosi upravo taj. Interesantno je da teniserke imaju običaj da se po završetku svojih mečeva poljube u obraz prilikom pozdrava, tako da postoji mogućnost da su neke od njih koje su igrale protiv Kvitove ove godine zaražene.

Jedna od njih bi mogla da bude i Jelena Janković koja je savladala češku teniserku na Vimbldonu ove godine, a njih dve su se posle tog meča poljubile, što možete videti na kraju video snimka.