ŠAMPIONI SE OKUPILI: Radonjić kreće na pripreme sa 12 igrača, Jović je spreman!

Košarkaši Crvene zvezde počeli su pripreme za novu sezonu, a na prozivci trenera Dejana Radonjića pojavilo se 12 igrača.

Prvom treningu crveno-belih odazvali su se Lazić, Jović, Tejić, Rebić, Kaplanović, Čvorović, Gudurić, Apić, Davidovac, Lazarević, Dobrić i Ðukanović, koji su u specijalistickoj ordinaciji “Vita Maksima” obavili sve neophodne lekarske preglede i medicinska ispitivanja.

Osim pomenutih košaraša pojavili su se kapiten Luka Mitrović i Nemanja Dangubić, pošto su iskoristili slobodan dan pred nastavak priprema selekcije Srbije za Evropsko prvenstvo.

– Prvu nedelju priprema iskoristićemo da igrače postepeno uvedemo u rad i u tom periodu planirano je trčanje i treninzi u sali. Jović se oporavio posle problema sa lađima koje je imao, počinje normalno da radi sa ekipom. Sa druge strane Tejić zbog povrede ruke koju je zaradio na Evropskom prvenstvu za mlade u Italiji biće spreman da radi sa loptom od 28. avgusta – rekao je Radonjić za zvaničan sajt Zvezde.

On je najavio da će se ekipi 17. avgusta priključiti trojica juniora – Boriša Simanić, Aleksa Radanov i David Miladinović, kao i sedam dana kasnije najveće pojačanje do sada Sofoklis Skorcanitis.

Foto: Telegraf

Regionalni i državni šampion potvrdio je učesće na turnirima u Kraljevu i Zadru, gde će odmeriti snage sa brojnim evropskim timovima.

– U narednom periodu pokušaćemo da organizujemo još nekoliko prijateljskih utakmica, pored pripremnih turnira u Kraljevu i Zadru gde smo već potvrdili ucešće kako bismo maksimalno spremni dočekali početak sezone i prvi takmičarski meč u ABA ligi – zaključio je Radonjić.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Komentari

PODELI