Srpski atletičari spremni za Svetsko prvenstvo u Pekingu

Glavni grad Kine, Peking će ovog avgusta primiti najbolje atletičare na svetu koji će se takmičiti na Svetskom prvenstvu od 22. do 30.avgusta.

Takmičenje će biti održano na Nacionalnom stadionu, koje je 2008 godine korišćeno i za Olimpijske igre. Medju najvećom svetskom atletskom elitom naći će se i četiri srpska reprezentativca koji su uspeli da ispune normu.

Ivanin dnevnik sa priprema: Vreli asfalt i vrela plaža, a još vrelija Španovićeva! (FOTO) (VIDEO)

Jedini muški predstavnik biće vicešampion Evrope, Asmir Kolašinac koji će takmičiti u dicsiplini bacanje kugle. Asmirov najbolji rezultat zabeležen je ove godine na domaćem terenu i sada iznosi 21.58 metara. Kolašinac će u svoj krug ući već drugog dana takmičenja 23.avgusta kada su kvalifikacije planirane za 04h po našem vremenu. Finale bacanja kugle održaće se istog dana u 13.30h.

Prvog dana takmičenja na stazu će izaći Amela Terzić koja je šampionka Evrope za mladje seniorke i trčaće 1500m u 05:15h. Finale u toj disciplini održaće se 25.avgusta u 14.35h. Terzićeva je osim u svojoj disciplini ispunila i normu na 800m. Najbolji rezultat ove godine na 1500m Amela je ostvarila na prvenstvu Evrope u Talinu kada je pobedila i postavila novi nacionalni rekord sa rezultatom 4:04,78.

Foto: ASS

Nacionalna rekorderka u bacanju diska Dragana Tomašević takmičiće prvi put u kvalifikacijama 24.avgusta u 03:35h, dok će se finale njene discipline održati narednog dana u 13h. Njen najbolji rezultat ove godine je 61.47 metara koji je ostvarila na Mitingu u Mađarskoj.

Šampionka Evrope i srpska rekorderka u skoku udalj, Ivana Španović će na zaletište izaći 27.avgusta u 04.20h, a finalne skokove moćićemo da pratimo narednog dana (28.avgusta) od 13.50h. Ivanin najbolji rezultat ove godine postignut je u Monaku na Dijamantskoj ligi, 6.87 metara.

Osim naših atletičara sa njima će na put krenuti i njihovi treneri. Prvi putuju Asmir Kolašinac, Amela Terzić, Nikola Tomasović i Rifat Zilkić već sutra (11.avgusta) letom od 14h, sa aerodroma Nikola Tesla.

(Telegraf.rs)

Komentari