Bekrić odustao od Svetskog prvenstva!

Srpski atletski tim putovaće na Svetsko prvenstvo u Pekingu krajem meseca bez jednog istaknutog člana. 

Srbija bez Bekrića na Univerzijadi!

Planetarnu smotru najboljih atletičara propustiće Emir Bekrić, koji nije uspeo da zaleči povredu zgloba, pa tako neće biti u prilici da napadne još bolji rezultat od onog koji je uspe da ostvari pre dve godine u Moskvi, kada je  osvojio bronzanu medalju na 400 metara prepone istrcavši trku za 48,05.

Mnogo mi je žao što ću propustiti Svetsko prvenstvo, ali ova odluka je doneta posle dugog razmišljanja i u ovom trenutku je najbolja za mene. Želim celom atletskom timu puno sreće u Pekingu. Veliku zahvalnost dugujem i Olimpijskom komitetu Srbije, Atletskom savezu Srbije, koji me podržavaju i ulivaju mi dodatnu snagu da prevaziđem ovaj trenutak i potpuno spreman docekam Olimpijske igre – izjavio je Bekrić.

Foto: Tanjug/AP

Uprkos velikom trudu koji je Bekrić uložio tokom priprema, doneta je odluka da bude pošteđen maksimalnih i rizičnih napora koje bi ga čekali na Svetskom prvenstvu.

– Pripremali smo se i trenirali, ali smo na kraju odlučili da Emir ne ucestvuje u Pekingu. Ne želimo da rizikujemo i da na Svetsko prvenstvo ode, a da nije maksimalno pripremljen. Na svakom takmičenju na kojem učestvuje želimo da bude potpuno pripremljen da bi mogao da se takmiči i da svoj maksimum. Posle kratkog oporavka i odmora počinjemo pripreme za Olimpijske igre u Rio de Zaneiru, i to je naš glavni cilj – izjavila je Mirjana Stojanović, trener Emira Bekrića.

(Telegraf.rs)

Komentari

PODELI