NAJPOZNATIJI PAS DANAS SLAVI ROĐENDAN: Stiže Snupi u 3D verziji!

Ovog vikenda kod Terazijske česme svi prolaznici su imali prliku da se fotografišu sa omiljenim junacima iz filmaSnupi i Čarli Braun – film o Klinjama 3D” i tako osvoje velikog plišanog Snupija. Ovaj Snupijev karavan, kreiran povodom Snupijevog rođendana i filma koji stiže u novembru, biće postavljen još danas kod Terazijske česme, sledeći vikend posetiće Kragujevac (ulica Kralja Petra I), a nakon toga i Niš.

Milan Kalinić i Danijela Amidžić su veliki fanovi Snupija, pa su povodom toga Snupiju napravili čestitku za rođendan. ( u prilogu)

Snupi je jedan od glavnih likova u stripu Klinje (Peanuts) autora Čarlsa M. Šulca. Prema nizu stripova od 7. avgusta do 10. avgusta 1968. godine, Snupijev rođendan je 10. avgusta!

Šulc je prvobitno planirao da ga zovu “Sniffi”, ali je saznao da je naziv korišćen u drugom stripu. A onda je promenio ime simpatičnog bigla u Snupi. Ime se prvi put pojavilo u stripu 10. novembra 1950. godine.

Foto: Promo

U ranim danima, nije bilo jasno ko je Snupijev vlasnik. Na kraju se pokazalo da Snupi živi u dvorištu Čarlija Brauna i da je on odgovoran za njegovu hranu. U stripu, Snupi ima male prijatelje ptice, od kojih je najodaniji Vudstok.