Evo kako da sprečite pedofilsku krađu fotki vaše dece na društvenim mrežama!

Na Instagramu se pojavila nova bolesna “igra” koja je zastrašila sve njegove korisnike, a naročito roditelje koji slike svoje dece objavljuju na društvenim mrežama.

DA LI SU NAŠA DECA NA SIGURNOM? Ugasili pedofilski sajt sa 215.000 korisnika!

Učesnici ove igre kradu slike tuđe dece i izmišljaju priče lažnom porodičnom životu. Oni prikupljaju fotografije mališana sa određenog naloga a zatim ih objavljuju praveći se da su roditelji tog deteta. “Virtuelno usvajanje” se nastavlja izmišljanjem porodičnih aktivnosti i ostalih događaja.

Dana je žena koja tvrdi da je bila žrtva ove igre i pedofila na Instagramu, kao i njen sin.

– Dok sam pregledala notifikacije na Instagramu, primetila sam da je jedna osoba lajkovala mnogo mojih slika. Kada sam kliknula na taj profil, tamo sam videla slike svog sina – rekla je Dana.

Foto: Profimedia

Ona dodaje da je izvesna osoba na svom profilu objavila nekoliko slika njenog sina, za kojeg je tvrdila da je njen i dala mu lažno ime i izmislila priče o njihovom zajedničkom životu. Kada je Dana kontaktirala ovu ženu, ona je samo izbrisala komentare i nastavila da objavljuje njene fotke.

– Ova vrsta sadržaja krši naše uslove. Jednom kada roditelj ili staratelj prijavi ovako nešto, mi moramo da radimo na tome da brzo uklonimo problem – rekao je portparol Instagrama.

Ova majka je odlučila da posavetuje sve roditelje i upozori ih na opasnosti postavljanja porodičnih fotografija na društvenim mrežama:

1. Pažljivo birajte slike koje ćete objaviti na internetu!

2. Svi vaši profili moraju da budu privatni. Proverite i podešavanja kako biste mogli da otkrijete šta ljudi koji traže informacije o vama, vide na svojim profilima.

Foto: sxc.hu/lucasrag

Foto: sxc.hu/lucasrag

3. Fotografije šaljite samo prijateljima i pratiocima koje zaista poznajete. Možete da koristite privatne grupe na Fejsbuku ili selektivno slanje na Instagramu.

4. Koristite privatne aplikacije preko kojih ćete deliti fotografije užoj porodici i najbližim prijateljima

5. Isključite opciju objavljivanja lokacije na Fejsbuku i Instagramu!

6. Obavezno stavite žig koji će obeležiti slike koje pripadaju vama i sprečiti druge da ih zloupotrebe!

Najnovije vesti iz sveta kompjutera, igrica, mobilnih telefona, gedžeta možete pratiti i na našoj Facebook stranici!

(Telegraf.rs/ Izvor: mirror.co.uk)

Komentari