Ovu igricu nikako ne instalirajte na vaš telefon. U njoj se krije OPASAN VIRUS!

Ukoliko ste na vašem Android telefonu instalirali aplikaciju “Cowboy Adventure” odmah je obrišite. Reč je o igrici koja je dizajnirana tako da ukrade vaše privatne podatke, a sve zahvaljujući virusu koji je sakriven unutar aplikacije.

Naime, antivirusna kompanija ESET otkrila je ovaj veliki propust i objasnila na koji način “Cowboy Adventure” krade podatke o korisnicima.

Ova igrica je kreirala lažni ekran za prijavljivanje na Facebook. Od korisnika je traženo da unesu email, broj telefona kao i lozinku za pristpanje Facebook profilu. Ukoliko bi to uradili, unešene informacije bi automatski bile prosleđene hakerima.

Pomenutu aplikaciju preuzelo je između 500.000 i milion ljudi. Ukoliko ste greškom uneli pomenute podatke savetuje se da odmah promenite lozinku za Facebook, kao i lozinku na svim drugim servisima koji koriste istu tu šifru.

Foto: Profimedia/Wavebreak

– Ovo se dešava češće nego što većina ljudi misli. Google ima sigurnosne mehanizme koji sprečavaju da se slični malware-i pojave na Google Play-u, ali u realnosti nijedan od njih nije 100 odsto siguran – istakao je Rober Lipovski iz kompanije ESET.

Google je nakon što je otkriven problem odmah sklonio “Cowboy Adventure” sa marketa.

Najnovije vesti iz sveta kompjutera, igrica, mobilnih telefona, gedžeta možete pratiti i na našoj Facebook stranici!

(Telegraf.rs / Izvor: huffingtonpost.com)

Komentari