SEĆATE SE ČUVENE KVISKOTEKE? Najpopularniji kviz u bivšoj Jugoslaviji sada i kao aplikacija!

Najpopularniji TV kviz u celoj bivšoj Jugoslaviji, Kviskoteka, dobio je svoju novu modernu verziju. Naime, nedavno je lansirana aplikacija Kvisko koja je za veoma kratko vreme stekla 10.000 korisnika koji tri puta dnevno rešavaju zadate asocijacije.

Aplikacija Kvisko je rezultat saradnje autora Kviskoteke Laze Goluže, direktora kompanije Intecha Branka Kobalija i zagrebačke softverske kompanije Infinum.

Za sada je Kvisko namenjen korisnicima iPhonea i iPada čiji uređaji podržavaju iOS 7 ili noviju verziju. Za par meseci na tržište ćemo pustiti i verziju za Android sisteme i Facebook. Plan nam je da izađemo i na strano tržište, pa smo već pripremili i englesku verziju nazvanu Iquizco – rekao je Kobali koji je s Golužom počeo da sarađuje pre deset godina, kada je Kviskoteka ponovno zaživela na hrvatskoj Novoj TV.

Na razvijanju aplikacije radili smo oko godinu dana. Igricu smo nazvali Kvisko zato što nema sve zadatke poput Kviskoteke, jer je igre poput detekcije vrlo teško preneti na mobilnu igru. Zasad je to 300 pitanja asocijacija, koje je sve osmislio Lazo Goluža. Ona su nastala na papiru, jer gospodin Goluža ipak ima tradicionalni pristup, pa se tako ni u proverama nije koristio Google-om, već kao i uvek enciklopedijama – objasnio je Kobali.

Kviska je moguće igrati kao samostalni igrač ili dva igrača na istom uređaju, a trenutno se razvija i multiplayer verzija u kojoj će ljudi moći da igraju online jedni protiv drugih.

Preuzimanje igre je besplatno, a zauzima samo 14 MB prostora. Kviska za iPhone i iPad besplatno možete preuzeti OVDE.

Najnovije vesti iz sveta kompjutera, igrica, mobilnih telefona, gedžeta možete pratiti i na našoj Facebook stranici!

(Telegraf.rs / Izvor: jutarnji.hr)

Komentari