KOŠTA SAMO 8 EVRA: Ovo je najjeftiniji kompjuter na svetu! (VIDEO)

Raspberry Pi bi na tržištu mogao dobiti dostojnog rivala. U pitanju je CHIP, mini-kompjuter koji staje u dlan, a dolazi sa cenom od svega – OSAM EVRA!

CHIP se može koristiti kao regularni računar, na koji korisnici mogu da povežu tastaturu, miš, displej i napajanje.

Tu je on-board skladište, a tim koji ga je kreirao prikazuje CHIP u procesima čuvanja dokumenata, igranja i drugog. Uz CHIP stiže i zanimljiv dodatak, koji računaru omogućuje da bude prenosiv.

CHIP ima 1GHz procesor, 512MB RAM-a i 4GB skladišnog prostora. Konekcione opcije uključuju Bluetooth 4.0 i WiFi 802.11 b/g/n. Uređaj se moe koristiti i sa kablovima. CHIP dolazi sa preinstaliranim aplikacijama, kao što su VLC, GIMP, Libre Office, Audacity i drugo. Uz CHIP, tu je i dodatak pod nazivom Pocket CHIP u koji se računar može ubaciti.

Ovo mu dodaje 4.3-inčni displej, QWERTY tastaturu, bateriju za rad do pet sati, a sve je smešteno u retro kućište. Kompanija Next Thing Co., koja stoji iza CHIP računara, na Kickstarteru je tražila 45.000 evra kako bi finansirala projekat. Do ovog trenutka prikupljeno je preko 430.000 evra, a do kraja fundiranja je ostalo još 26 dana.

Najnovije vesti iz sveta kompjutera, igrica, mobilnih telefona, gedžeta možete pratiti i na našoj Facebook stranici!

Pogledajte video: