NAJLEPŠI DO SADA: Apple predstavio najtanji laptop na svetu (FOTO)

Novi MacBook poseduje Retina displej od 12 inča i rezolucije 2.304 x 1.440 piksela. Novo čedo kompanije Apple je teško samo 900 grama i debljine svega 13,1 mm

Na konferenciji kompanije Apple, pored Apple Watcha prezentovan je  i novi MacBook laptop težak samo 900 grama i debljine 13,1 mm. Njegova cena biće između 1.299 i 1.599 dolara.

Novi laptop Apple-a će se zvati samo MacBook, bez dodatnih kvalifikacija

Uređaj poseduje Retina ekran od 12 inča i rezolucije 2.304 x 1.440 piksela. Apple navodi da ovaj displej troši 30 odsto manje energije nego raniji ekrani. Novi MacBook ima, između ostalog, procesor Intel Core M procesor od 1,3 gigaherca, kao i USB, izlaz DP (DisplayPort), HDMI port i VGA, a sve grupisano u okviru jedinstvenog USB konektora tipa C.

U unutrašnjosti nema ventilatora, jer je MacBook opremljen Intelovim Core M Broadwell procesorom. Tu su i bežične veze Wi-Fi 802.11ac i Bluetooth 4.0.

Tastatura je potpuno redizajnirana, i ima novi “butterfly” mehanizam za bolje i mnogo preciznije iskustvo tokom kucanja. Ona takođe ima i individualno LED osvetljenje za svaki taster. Touchpad je redizajniran i više ne klikće. Tu su četiri “force” senzora, po jedan u svakom uglu, a osećaj tokom kliktanja reguliše softver. Ovo omogućava da MacBook ima osetljivost na pritisak, koji Apple naziva Force Click.

Baterija je optimizovana tako da zauzima maksimum prostora, a njena autonomija, kako je rečeno, iznosi devet sati tokom korišćenja interneta i 10 sati tokom gledanja video sadržaja.

MacBook će se u prodaji naći od 10. aprila.

Komentari

PODELI