Ovih 6 saveta će produžiti trajanje baterije na vašem laptopu!

Sigurno ste se bar jednom susreli sa problemom prazne baterije na laptopu. Kako se to ne bi ponovilo, saveti koji slede u nastavku će vam sigurno pomoći

Iako su danas laptopovi veoma napredni, trajanje baterije je i dalje veliki problem na mnogima od njih. Veoma često se dešava da se ona prebrzo potroši, a ukoliko se nalazimo negde gde ne možemo da je dopunimo, cela priča postaje još gora.

Međutim, postoji nekoliko korisnih saveta kojih se možete pridržavati kako bi iz baterije izvukli i poslednji atom snage.

1. Zatvorite sve nepotrebne programe i aplikacije koje rade u pozadini. Sprečavanje vašeg laptopa da paralaleno izvršava veliki broj nepotrebnih zadataka produžiće trajanje baterije.

2. Smanjite osvetljenost ekrana. Držanje ekrana na maksimalnoj osvetljenosti ima drastičan uticaj na potrošnju baterije.

3. Ukoliko volite da slušate muziku na laptopu, moraćemo da vas razočaramo. Zvučnici na laptopu uopšte nisu energetski efikasni i veliki su potrošači baterije.

4. Isključite Wi-Fi i Bluetooth kada ih ne koristite. Oni mogu da troše bateriju čak i kada nisu povezani na mrežu ili na neki uređaj.

5. Uključite “Power Saving mode” na vašem laptopu. Na Windowsu kliknite na ikonicu baterije u donjem desnom uglu, a zatim kliknite na “Power Saver”.

6. Održavajte vašu bateriju “zdravom”. Ne izlažite je esktremnim temperaturama (kako visokim, tako i niskim), a punite je samo kada je ona skoro prazna.

Komentari

PODELI