SUPERMARIO, PACMAN, DONKEY KONG: Da li su ovo i vaše omiljene igre iz detinjstva? (VIDEO)

Krajem 80-ih i početkom 90-ih godina video igrice doživele su pravu ekspanziju. U tom periodu grafika u igricama je bila prilično jednostavna i daleko od današnje, ali bez obzira na to, mnogi su znali da provode sate i sate igrajući ih.

CALL OF DUTY, DOOM, HALO: Ovo su najbolje igrice koje će se uskoro pojaviti!

Klubovi sa arkadama bili su glavno stecište omladine koja je tokom školskih odmora, a ponekad i časova, “blejala” pored aparata, udarala dugmiće i pomerala džojstik prelazeći nivoe i ubijajući kojekakve “karakondžule”.

Gejming je u tom periodu bio drugačiji od današnjeg, ali je svrha ostala ista, a to je naravno zabava. Nakon klubova sa arkadama, video igrice su se preselile u domove zahvaljujući konzolama kao što su Amiga, Sega, Sony PlayStation…

Video  igrice koje se nalaze u nastavku obeležile su odrastanje brojnih generacije u tom periodu, a mnogima su one i dan-danas zabavne i rado “ubijaju vreme” igrajući ih. Pacman, Donkey Kong, Super Mario, Street Fighter, samo su neke od njih.

Foto: youthkiawaaz.com

Pac-man

Pac-Man je arkadna igra koju je razvila japanska kompanija Namco, a prvi put je objavljena u Japanu 22. maja 1980. godine. Mala žuta loptica sa ustima pojavila se na arkadama, a kasnije i na svim mogućim konzoloma.

Cilj Pac-Mana je da pojedete sve kuglice u nivou, a da vas pritom mala šarena čudovišta ne pojedu.

Pac-Man se smatra za klasikom u svetu video igara i popularan je i dan-danas.