OVO SU NAJBOLJE IGRICE NA SVETU: Iznenadićete se koje sve su se našle na listi, a makar tri ste sigurno igrali!

– 15 finalista “World Video Game Hall of Fame” takmičenja obeležili su nekoliko decenija i gejming platformi – izjavio je Džon-Pol Dajson, direktor Internacionalnog centra za istoriju video igara

Brojne video igrice svakodnevno ljudima širom sveta oduzimaju sate i sate slobodnog vremena, ali se samo 15 naslova našlo u finalu “World Video Game Hall of Fame”.

Među finalistima su neke legendarne platformske igrice kao što su Pong, Tetris, Space Invaders, Angry Birds, ali su se među njima našli i Minecraft, Doom, FIFA soccer, The Legend of Zelda, The Oregon Trail, Pac-Man, Pokemon, The Sims, Sonic The Hedgehog, Super Mario Bros, i World of Warcraft.

– 15 finalista “World Video Game Hall of Fame” takmičenja obeležili su nekoliko decenija i gejming platformi – izjavio je Džon-Pol Dajson, direktor Internacionalnog centra za istoriju video igara.

Ceremonija proglašenja pobednika biće održana 4. juna u Strong muzeju u Ročesteru, a žiri će se sastojati od novinar i drugih eskperata za video igre.

Bilo da je reč o revolucinarnoj igri kao što je Pong ili nedavnoj viralnoj senzaciji Minecraft, sve ove igre su pomogle razvoju sveta video igara i povezale igrače širom planete – dodao je Džon-Pol Dajson

Kako bi se igrica našla na “Zidu slave” neophodno je da je popularna i da je ostavila određeni trag iza sebe, na drugim igrama, načinima zabave i društvu generalno.

Muzej je od februara, od kada je objavio kreiranje “Zida slave” video igara, primio nekoliko hiljada nominacija, ali su se na kraju pomenutih 15 naslova našli u finalu.

Komentari

PODELI