OVO JE STRAVA: Evo kako ćemo gledati televiziju u budućnosti!

Televizija neće postojati u onom obliku u kojem danas postoji, naočare će nas uvoditi u virtuelni svet.

ZABORAVITE NA DALJINSKE: TV programe ćemo uskoro menjati MISLIMA!

Foto: Tanjug/AP

Kameronov film Avatar ostaće zapamćen u istoriji kao prvi za koji su se koristile 3D naočare u bioskopima. Nakon ovog otkrića skoro svaki film u bioskopima možemo gledati i sa 3D naočarima, a danas i svaki prosečan televizor ima ovu opciju.

Dok je na početku bilo neugodno gledati film sa ovim naočarima, danas je to sasvim normalna stvar, a naučnici predviđaju da će televizori narednih generacija imati 3D opciju za koju neće biti potrebne naočare.

Teško je danas prognozirati šta možemo da očekujemo za deset ili dvadeset godina, sve više tehnoloških stručnjaka ubeđeno je da budućnost pripada virtuelnoj stvarnosti, te bi kabaste televizore koji su nekada nespretno zauzimali veliki deo dnevne sobe, lako mogle zameniti naočare za virtuelnu stvarnost, koje će nam omogućiti ne samo da gledamo sadržaj, već i da u njemu aktivno učestvujemo.

Foto: Profimedia/Alamy

Foto: Profimedia/Alamy

Virtuelna stvarnost je jako dugo bila čisto apstraktan pojam koji pripada vremenima koja nikada nećemo doživeti, ipak poslednjih godina zabeležen je veliki napredak na ovom polju, a velike svetske kompanije ulažu milijarde dolara u tehnologiju koja bi mogla ne samo da promeni način na koji gledamo televizijske programe, več bi mogla da promeni i naše živote.

Nije potrebno reći da je otkriće televizije već promenilo naše navike, perspektivu i shvatanje života i provođenja vremena, te bi ovakav radikalan korak sigurno promenio način na koji doživljavamo svet.

Novinari koji su već testirali ovu tehnologiju oduševljeni su onim što su doživeli, a mnogi su čak prokomentarisali kako realan život, u poređenju sa onim što su doživeli nakon što su stavili naočare za virtuelnu stvarnost izgleda dosadan.

( Telegraf.rs/ Izvor: Dnevnik.rs )

Komentari

PODELI