DOŠAO JE I TAJ DAN: Windows 10 je STIGAO! (FOTO) (VIDEO)

Novi operativni sistem Windows 10 kompanije Microsoft od danas je dostupan u 190 zemalja sveta, uključujući i Srbiju.

Evo šta vam je potrebno za prelazak na Windows 10 i kako da ga spremni dočekate!

U narednih godinu dana korisnici licenciranih verzija Windows 7 i Windows 8.1 mogu besplatno da pređu na novu verziju, preneo je Tas s. Kompanija očekuje da će za tri godine na Windows 10 preći milijardu korisnika u svetu.

ZABORAVITE NA VIRUSE I HAKERE: Windows 10 biće najbezbedniji do sada!

Nova verzija Windowsa je dostupna i za kompjutere i za tablete, a planirano je da do kraja godine bude dostupna i za druge uređaje.

Windows 10 se značajno razlikuje od svih prethodnih po tome što je to univerzalni OS koji može da radi na različitim platformama – mobilnim telefonima, tabletima, kompjuterima, konozalama za igrice i drugim.

Foto: Tanjug/AP

Microsoft više neće razvijati Internet Explorer, već će na Windowsu 10 ponuditi novi internet pretraživač pod nazivom Microsoft Edge.

U novi OS ugrađen je lični asisten Cortana  i tehnologija Windows Hello, koja će omogućiti sistemu da prepozna korisnika po njegovim biometrijskim podacima (otiscima prstiju, dužici oka).

Windows 10 će biti kompatibilan s ažuriranim paketom Office 2016, sa novim verzijama programa Word, Excel, PowerPoint, OneNote i Outlook. Odlikuje ga kontinuitet funkcija i mogućnost kontrole osetljive na dodir na bilo kom kompjuteru i mobilnom uređaju.

Pogledajte 10 razloga zbog kojih morate da pređete na Windows 10: