NEĆETE VEROVATI: Evo šta bi Apple sa svojim parama sve mogao da kupi!

Kompanija Apple je samo u poslednjem kvartalu zaradila 11 milijardi dolara, a ukupna vrednost čuvenog IT giganta iznosi 202.8 milijardi dolara. Ovo je ujedno čini i najvrednijom kompanijom na svetu, a ova cifra je veća od bruto domaćeg proizvoda mnogih država sveta.

APPLE NE POSUSTAJE: Za tri meseca prodao 47,5 miliona iPhone-a i zaradio 11 milijardi dolara!

Apple svoj novac drži van Amerike zbog velikih poreza koji tamo važe. Iako vrednost od 202.8 milijarde dolara nije sva u kešu već i u brojnim investicijama, ukoliko bi Apple želeo da potroši sav svoj novac to bi bilo veoma zanimljivo gledati.

Apple će novim iPhone-om rešiti problem koji imaju milioni korisnika!

Naime, div iz Kupertina bi mogao da kupi neverovatno mnogo stvari.

Apple bi za početak mogao da kupi Starbucks za doručak (84 milijarde dolara), McDonalds za ručak (93 milijarde), za dezert bi mogao da kupi Dunkin Donuts (5.3 milijardi dolara), Krispy Creme (1.15 milijardi), a još bi mu za napojnice ostalo 20 milijardi dolara.

Foto: Tanjug/AP

Sa druge strane, Apple bi mogao da kupi i čuvenu Coca-Colu  za 179.53 milijardi dolara, Disney za 202.4 milijarde, Sony za 33.3 milijarde i Nike za 97.1 milijardi dolara.

Ukoliko bi želeo da se malo provoza, Apple bi za to mogao da priušti i Tesla Motors za 35.7 milijardi dolara i Ford za 57.7 milijardi.

I najbolje za kraj. Apple bi sebi mogao da priušti i sopstvenu zemlju, a čak 145 zemalja sveta ima bruto domaći proizvod manji od Apple-ove vrednosti. Novi Zeland bi mogao da bude prilično zanimljiv, inače BDP ove zemlje iznosi 185.8 milijardi dolara.

Naravno, Apple bi mogao da podeli i milijardu iPhone-a ukoliko to želi. Ovo bi značilo da bi svaki sedmi stanovnik Zemlje u svojoj ruci držao čuveni telefon.

Najnovije vesti iz sveta kompjutera, igrica, mobilnih telefona, gedžeta možete pratiti i na našoj Facebook stranici!

(Telegraf.rs / Izvor: cnet.com)

Komentari

PODELI