STRUJA VAM VIŠE NE TREBA: Ovaj uređaj će vam ZA DŽABE puniti bateriju na telefonu! (FOTO) (VIDEO)

Foto: kickstarter.com

Baterije na telefonima jedva da izdrže jedan dan, pa je za mnoge ljude nošenje eksternih punjača postala svakodnevna praksa. Međutim, mnogi od ovih punjača su teški i nepraktični, pa je kompanija Yolk iz Čikaga osmislila uređaj koji će telefon puniti pomoću solarne energije i koji je neverovatno tanak i lagan.

TOTALNO JE PRSLA: Pogledajte kako je devojka odlepila kada joj je iscurela baterija na telefonu!

Reč je o gedžetu pod nazivom Solar Paper koji će moći da napuni iPhone 6 za samo dva i po sata. Solar Paper postoji u četiri verzije: 2.5W, 5W, 7.5W i 10W.

Uređaj od 5W puni telefon za tri sata, čak i kada je oblačno, dok se model od 10W preporučuje za tablete i može ih napuniti za četiri i po sata.

Svaki panel ima dimenzije 9cm x 17cm x 1.5cm, težak je 60 grama i ima debljinu od 1,5 milimetara. Oni su takođe opremljeni LCD ekranom koji prikazuje količinu energije koju Solar Paper stvara u realnom vremenu.

Foto: kickstarter.com

Foto: kickstarter.com

Kompanija Yolk je na Kickstarteru pokrenula akciju pomoću koje pokušava da prikupi sredstva kako bi ceo projekat isfinansirala do kraja. Do sada je prikupljeno skoro 350.000 dolara, što je sedam puta više od potrebnih 50.000 dolara.

Pogledajte video: