Smartfon će zameniti PC, evo kako!

To će nam omogućiti Continuum opcija koja će se pojaviti sa Windowsom 10. Pogledajte kako radi.

Godišnja Microsoftova konferencija, Build, namenjena programerima, ali i krajnjim korisnicima, održava se u San Francisku i sledeća velika vest iz Microsofta je Windows 10 Continuum za telefone – iz džepne verzije Windowsa do PC izdanja u jednom koraku!

Windows 10 je univerzalna platforma i kao takva omogućava rad univerzalnih aplikacija na mašinama kakve su Xbox konzola, klasičan PC, tablet ili čak mobilni telefon. Univerzalne aplikacije, kakve su Office ili Outlook, Microsot Edge i Xbox aplikacija, prilagođavaju svoj interfejs uređaju na kojem se nalaze, a kombinovanjem dva uređaja omogućavaju nesmetan rad na oba. Zahvaljujući Continuum opciji za telefone sa Windowsom 10 i vlasnici tih uređaja imaće na raspolaganju svoj PC kad god im to zatreba.

Povezivanjem preko bežične mreže ili HDMI kablom korisnik će univerzalnu aplikaciju s telefona projektovati na PC ili ekran s nekim od ovih tipova veze i može da nastavi rad sa tastaturom i mišem, kao što bi, inače koristio svoj PC računar. Na ovaj način mobilni telefon postaje još moćnija alatka, koja će na putovanjima i u vreme odmora zaista uspeti da odmeni klasičan PC.

Ukoliko iz bilo kog razloga na PC ili Wi-Fi ekran ne može da se priključi tastatura, to će biti omogućeno preko telefona, pošto će ova opcija stići sa sledećom nadogradnjom Windows Phona i kao standardna opcija Windowsa 10 za telefone. Samo određeni modeli aktuelnih Lumia telefona imaće mogućnost korišćenja Continuum opcije, a svi novi Windows 10 telefoni, koji se očekuju na leto i kasnije, imaće ovu opciju preinstaliranu.

Pogledajte video i ne zaboravite da pročitate Build 2015 HIT: Windows 10 i Windows Phone uređaji moći će da rade i sa prilagođenim Android i iOS aplikacijama!

Pratite Microsoft Build 2015 preko interneta uživo putem OVOG LINKA! Očekujte na našem portalu još vesti sa Build 2015 konferencije, koje ćemo objaviti uskoro.

Komentari

PODELI