Microsoft Office 365 i u Srbiji

Probna verzija programa Microsoft Office 365, zasnovanog na principu klaud (oblak) tehnologija, od sada je dostupna i na srpskom tržištu, objavila je kompanija “Majkrosoft Srbija”.

Pored Srbije, ta verzija postala je dostupna u još oko 20 zemalja, šest meseci nakon svetskog predstavljanja, a istovremeno je postalo dostupno i prvo veliko ažuriranje tog paketa.

Microsoft Office 365 je skup alatki za rad na Internetu koji omogućava pristup elektronskoj pošti, kontaktima, dokumentima i kalendarima, sa bilo kog mesta ili računara, čime se značajno smanjuju troškovi i povećava produktivnost preduzeća.

Kalud računarstvo omogućava korisnicima informatičkih tehnologija da plaćaju samo one usluge, koje su im zaista potrebne, kao i da u kratkom vremenskom roku značajno promene njihov obim. Program povezuje MS Office, Microsoft SharePoint Online, Microsoft Exchange Online i Microsoft Lync Online.

Probna verzija će omogućiti preduzećima i korisnicima da se upoznaju sa programom, dok će komercijalna verzija biti dostupna u prvoj polovini 2012.godine. Program je prilagođen primeni u svakom radnom okruženju – od malih preduzeća, do velikih kompanija i sistema.

Menadžer za klijentske programe kompanije “Majkrosoft Srbija” Danijela Zečević kaže da program omogućava da se snaga velikih sistema prenese i na mali biznis, koji sada može da koristi istu tehnologiju, u skladu sa svojim poslovnim ambicijama. Iskustvo je pokazalo da su ga u svetu korisnici prihvatili osam puta brže od prethodne verzije.

Prema njenim rečima, to je posebno vidljivo kod malih preduzeća, koja čine više od 90 procenata “Majkrosoftovih” klijenata, sa manje od 50 zaposlenih.

Korisnici sa novim programom mogu da koriste tehnologije i alate koje već poznaju na bilo kojem računaru ili mobilnom telefonu, kao i poznate aplikacije, a s druge strane, zagarantovana je pouzdanost, bezbednost i IT kontrola svih procesa.

U novu verziju uneto je više od 30 poboljšanja koja se odnose na komunikaciju i saradnju, kao što su podrška za Lync i Mac, preko kojih se mogu prosleđivati instant poruke i video pozivi, zatim za New SharePoint Business Connectivity Services koji omogućava povezivanje informacija u najvažnijim segmentima poslovanja kompanija.

Tu je i podrška za Windows Phone 7,5, preko koga korisnici od danas mogu da pristupe i urade apdejt dokumenta u programu Share Point Online sa bilo kog mesta, koristeći svoj Windows Phone.

Komentari

PODELI