Šta se ove godine tražilo na Internetu

Kanadski pevač Džastin Biber je najtraženija osoba godine na Internetu. Nakon njegovog najviše se kucalo ime rijaliti zvezde Kim Kardašijan, koja je bila prošlogodišnja najtraženija ličnost.

Prema podacima veb pretraživača Bing, koji su bazirani na više milijardi pretraga tokom godine, Biber (17) je sa prošlogodišnjeg šestog mesta skočio na vrh najtraženijih na Internetu.

Pop zvezda, miljenik tinejdžerki i YouTube rekorder jedini je muškarac koji se nalazi na listi Top 10 najtraženijih osoba na internetu. Sledi ga “omražena” rijaliti zvezda Kim Kardašijan, bez koje nijedan dan u američkim medijima ne može da prođe, pa na Internetu postoje peticije da se zabrani objavljivanje vesti o njoj.

Glumica Dženifer Aniston se sa prošlogodišnjeg devetog mesta popela na treće. Glumice Lindzi Lohan i Megan Foks, kao i pevačice Dženifer Lopez, Britni Spirs, Keti Peri, Lady Gaga i Majli Sajrus takođe su neka od traženijih imena na Internetu.

Iako je film ‘‘Sumrak saga: Praskozorje 1” zaradio 483 miliona dolara na globalnom nivou, ipak su ga ”pobedili” trejler i vesti o filmu ”Nemoguća misija 4”, koji treba da se nađe u bioskopima od decembra.

”Američki idol” je bio najtraženiji TV šou i rijaliti emisija ove godine, dok je britansko kraljevsko venčanje Kejt Midlton i princa Vilijama u aprilu, bio najtraženiji događaj godine na internetu.

”Bing” je takođe napravio spisak najtraženijih vesti tokom godine. Na toj listi se nalaze vesti – ”Smrt Osame Bin Ladena”, ”Suđenje lekaru Majkla Džeksona” i ”Zemljotres i cunami u Japanu”.

Komentari

PODELI