Pre prelaska na Windows 10 razmotrite i ovo!

Najavom Windowsa 10 mnogi su se zapitali da li da pređu na novu verziju i ako da – kada? Svako ko je ikada prošao kroz proces nadogradnje operativnog sistema na ovaj ili onaj način, zna da to podrazumeva mnogo pitanja i razmatranja.

Već smo pisali o tome kako da pripremite svoj računar za prelazak na Windows 10, ovog puta ćemo se baviti aspektom bezbednosti. Kada je u pitanju bezbednosti informacija, koji su rizici i na šta bi pojedinci i kompanije trebalo da obrate pažnju?

Ovo su neki od saveta kompanije Kaspersky Lab, koji će vam pomoći da osigurate bezbednost vaših podataka tokom procesa prelaska:

– Obratite pažnju na to gde će rezervne kopije podataka biti sačuvane i kako se baza podataka štiti od neovlašćenog pristupa. Isto se odnosi i na kanal za prenos podataka. Windows 10 nadograđujte, ako to radite onlajn, samo preko sigurne, stabilne i što se brzine tiče pouzdane internet veze.

– Internet veza će vam biti potrebna tokom preuzimanja Windowsa 10 (do 4 GB), kao i nakon instalacije, za podešavanje sistema i preuzimanje prvih ispravki i zakrpa.

– Ukoliko nemate iskustva sa prelaskom na novi operativni sistem, stručnjaci vam mogu pomoći u pripremi pogodnog plana, kako biste izbegli nepotrebne poteškoće. Ovog puta u Srbiji se pomoć može dobiti preko sajta, tehničke podrške ili u Ušće Šoping Centru, u Beogradu, gde direktno možete doneti svoj računar na nadogradnju!

– Kada određujete raspored za prelazak, budite svesni da će proizvođačima, čiji softver koristite, biti potrebno određeno vreme da ažuriraju svoje proizvode i prilagode ih novom operativnom sistemu. Sačekajte najveći broj ažuriranja i tek onda pokrenite proces prelaska. Ovo će vam pomoći da izbegnete problem kompatibilnosti drajvera, probleme u radu i poteškoće koje se dešavaju nakon prelaska na novi OS (ne radi zvuk, grafika secka i slično).

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebooku,Twitteru i Instagramu.

Izvor: Mondo

Komentari

PODELI