WhatsApp trikovi koje morate znati!

Evo kako da odmah smanjite internet potrošnju u WhatsApp aplikaciji i još nekoliko sjajnih saveta.

WhatSIM WhatsApp kartica.

WhatsApp je jedna od najboljih aplikacija za dopisivanje, a na iOS, Android i Windows Phone sistemima nudi i opciju razgovora putem interneta. Upravo tu se sakrio naš prvi savet!

 Ažuriranjem aplikacije za Android i iOS (očekujemo ga i za Windows Phone), dobija se mogućnost da se zadrži kvalitet poziva, ali da se smanji potrošnja interneta. Ta opcija krije se (nakon ažuriranja) u Podešavanjima WhatsApp-a, pa u meniju Poruke i Pozivi. Na dnu je i potrebno je štiklirati kućicu uz naslov Manja potrošnja podataka. To je to. Sad ćete uz isti kvalitet poziva trošiti manje interneta, što znači da ćete svoje pakete ili kredit zaduživati manje, a to je svakako dobra stvar.

Sledeći savet koji ćemo podeliti s vama jeste odlaganje obaveštenja. WhatsApp u novoj verziji omogućava da odložite obaveštenja i razgovore s nekim kontaktom, pa podešavanje morate vršiti za svaki kontakt posebno. Užite u Podešavanja, zatim do PodešavanjaObaveštenja, izaberite kontakt i kliknite na Odloži na, pa izaberite osam sati, nedelju dana ili godinu dana.

U meniju Podešavanja Obaveštenja imate na raspolaganju i opciju za izbor iskačućih prozora na glavnom ekranu (kad primite WhatsApp poruku ili poruku grupe), kao i da odaberete boju Led lampice, ako je telefon ima, za obaveštenje o poruci svetlom, kao i da podesite pojedinačan ton zvona za svaki od kontakata.

Ažuriranje aplikacije još uvek se isporučuje u sve zemlje, pa i kod nas, i nemojte se brinuti, ako vas telefon nije obavestio o tome. Potražite ga sami u prodavnici ili se strpite do kraja dana (možda čak i još koji dan) – sigurno će stići!

Pošaljite nam svoje WhatsApp savete, mi ćemo ih podeliti sa čitaocima dalje.

Čekamo komentare ispod vesti i na Facebooku, Twitteru i Instagramu.

Izvor: Mondo

Komentari

PODELI