Kako da uštediš uz Android

Kada je u pitanju Android i potrošnja mobilnog interneta koji je dostupan u okviru tarifnog paketa, definitivno morate biti obazrivi. Vrlo lako možete potrošiti dragocene megabajte na nešto što niste planirali, ili niste bili svesni da to uopšte postoji na vašem telefonu, navodi Phone Arena.

Na svu sreću, Google je Android korisnicima obezbedio nekoliko načina na koje mogu da uštede, uz pomoć opcija u samom operativnom sistemu, ali i aplikacijama.

Ako su vam cene megabajta kod operatera previsoke, ili želite da imate kontrolu, i znate na šta je svaki megabajt potrošen, evo nekoliko saveta koji će vam pomoći u tome:

  • Aktivirajte Chrome data saver u Crhrome pregledaču. Ovako će svi podaci biti kompresovani, pa ćete samim tim potrošiti manje megabajta. Razliku u kvalitetu nećete ni primetiti
  • Isključite sinhronizaciju sa nalozima. Ovim ne samo da ćete uštedeti megabajte, i baterija će vam trajati duže.
  • Postavite mesečni limit i isključite background data opciju. Tako će aplikacije trošiti malo manje interneta dok budu radile u pozadini.
  • Podesite određene aplikacije da koriste isključivo Wi-Fi mrežu. Na primer, Google Play prodavnicu možete podesiti da ažurira aplikacije samo kada ste prikačeni na Wi-Fi.
  • Sačuvajte mape za offline korišćenje. Nakon toga, neće vam biti potrebna internet konekcija za korišćenje ovakvih aplikacija.

Ukoliko imate još neki savet, napišite u komentarima.

Pratite nas i na Facebooku,Twitteru i Instagramu.

Izvor: Mondo

Komentari

PODELI