Gospodski telefon, nema šta, pogledajte!

Kožna leđa i zakrivljen dizajn nisu jedine karakteristike koje ga odvajaju od konkurenata, ali ćemo početi opis baš od njih!

Kad smo najavili premijeru LG G4, o kojoj apsolutno SVE možete pročitati NA LINKU, obratili smo pažnju na dizajn telefona, ali posebno njegove zadnje maske, koja je izrađena od prirodne, najfinije kože. Danas, kad telefoni sve više liče jedni na druge, sa gotovo identičnim specifikacijama, LG se odlučio da se izdvoji iz kruga premijum proizvođača i tržištu prvi put ponudi telefon sa zadnjom maskom od kože. Namerno smo rekli prvi put, iako znamo da je kožnih “leđa” već bilo, jer ovo nije bilo kakva koža, u tome je caka ;)

Koža se sortira kroz četiri klase kvaliteta. Zadnja maska LG G4 napravljena je od takozvane gole koža (full grain). Ovakva, gola koža, predstavlja najviši nivo kvaliteta kožnog materijala, i po klasifikaciji je dva koraka iznad prave kože. Zahvaljujući načinu dobijanja i obrade dodir “gole kože” je prirodan, niti hladan niti topao. Zapravo, koža je organski materijal, za razliku od metala, plastike ili stakla, i zato njen dodir prija više i prirodnije.

Ekran je zakrivljen, ali…

Nije toliko kriv kao što je to slučaj na LG G Flex 2. Ipak, krivina je taman toliko velika da se, kad je telefon okrenut ekranom ka dole, ispod njega bez problema može provući vizit kartica. Osim ergonomske i estetske funkcije blago zakrivljen ekran omogućava da telefon bude otporniji na padove, odnosno da teže dođe do oštećenja displeja. O ekranu i njegovoj krivini pričaćemo više neki drugi put…

Da bi se napravila poleđinska maska od “gole”, kravlje kože, potrebno je 12 nedelja, što je deset puta duži vremenski period od onog koje je potreban za proizvodnju zadnje maske današnjeg smartfona. Kožu LG G4 štave (tako se zove proces dobijanja i grube obrade) i biljnim bojama boje iskusni kožari prirodnim putem, koji najmanje šteti životnoj sredini i strogo sledi tradicionalan način proizvodnje najfinije kože. Ovakva maska proizvedena je metodom “razdvajanja“ kravlje kože i posebnim procesom mašinskog istanjivanja do 0.45 milimetara debljine, čime se istovremeno zadržava kompaktnost telefona i omogućava bolji hvat. Prelep šav kožne zadnje maske napravljen je od ekološkog prediva otpornog na habanje i pucanje.

Prirodna tekstura i pore (zrna) kože prekriveni su zaštitnim slojem, da bi koža bila otpornija na habanje, fleke i druga oštećenja. Vremenom će boja kože postati bogatija i dublja i zadnja maska će odavati sjajnu lepotu autentičnosti. To, takođe čini smartfon LG G4 posebnim u poređenju s konkurentima, jer nema nijednog drugog uređaja koji izgleda sve bolje i bolje što se duže koristi. A zaboravite i na otiske prstiju, svakako!

NE ZABORAVITE! Koža se vremenom i haba, zato je potrebno na vreme misliti o njenom pravilnom čuvanju i preventivnom održavanju. Nemojte:

– telefon nositi blizu ključeva i drugih oštrih predmeta
– čistite kožu jednom u dve nedelje običnim sredstvom za kožu
– namažite je bezbojnom ili kremom u boji kože
– brišite je vlažnom krpom svakog dana da uklonite nečistoće i prašinu.

LG G4 kožne maske se ili kupuju posebno ili se bira baš model koji ima kožna “leđa”. U Srbiji LG G4 u osnovnoj ponudi, sa plastičnim kućištem u potpunosti, košta 725 evra u slobodnoj prodaji kod ovlašćenog distributera ili, naravno, jedan dinar kroz ponudu operatera. Model sa kožnom maskom je u startu skuplji, a ako kupite LG G4 sa plastičnom maskom, a poželite naknadno da kupite kožnu, to će vas, u ovom momentu, preko internet LG shop-a koštati oko 70 dolara. Takođe, možete da birate da li će maska biti sa ili bez bežičnog punjenja, što smanjuje, odnosno povećava cenu.

U Galeriji možete pogledati sve boje i vrste kožnih maski.

Čekamo komentare ispod teksta i na Facebooku, Twitteru i Instagramu.

Izvor: LG Mobile

Izvor: Mondo

Komentari

PODELI