Odgovor na glavno S6 pitanje: Brisanje aplikacija

Otkrivamo vam da li se sistemske i Samsung aplikacije mogu izbrisati sa Galaxy S6 i S6 Edge telefona.

Nedavno se pojavila vest da će Samsung na Galaxy S6 i S6 Edge omogućiti da se izbrišu preinstalirane Android, Samsung i Microsoft aplikacije, što je kasnije opovrgnuto. Proverili smo ovu “funkciju”, koja je i s vaše strane bila najzanimljivija u pitanjima pre testa Galaxy S6 i Galaxy S6 Edge smartfona i evo šta smo otkrili.

 Odgovor na pitanje da li se ove aplikacije mogu deinstalirati je: Uglavnom ne, ali je moguće trajno ih onemogućiti! Samsung NUDI opciju uklanjanja aplikacija, ali se one ne bršu trajno iz telefona. Najtačnije bi bilo reći da su aplikacije trajno “onemogućene“, pa se ne pojavljuju ponovo u sistemu, odnosno ne učitavaju se ni nakon resetovanja ili gašenja oba uređaja.

Jednom onemogućena aplikacija, GMail, Instagram, Facebook, Google+ i druge aplikacije, kao i Microsoftov OneNote ili OneDrive, ostaju u telefonu, ali kada im isključite notifikacije i uradite “Force Stop“, više se ne pojavljuju u meniju telefona, kao ni u spisku pokrenutih aplikacija, a samim tim ne zauzimaju ni RAM memoriju ni nakon isključivanja ili resetovanja telefona.

PRIMER: Ako onemogućite GMail više nećete moći da koristitie GMail za deljenje slika iz galerije, ta opcija će biti nedostupna dok opet ne omogućite GMail aplikaciju u aplikacijama.

Kada opet u opcijama preko “Settings“, “Applications“, “Manage Applications” pronađete “Disabled” polje (četvrtp sdesna) i kliknete na “Enable” i “Notifications“, privremeno onemogućena aplikacija se pojavljuje u sistemu i ponaša kao i aplikacija koja je instalirana.

Aplikacije koje je moguće onemogućiti trajno: Sve Google aplikacije, uključujući Google Play prodavnicu, S Voice, Kalkulator, sve instalirane aplikacije korisnika, Papergarden, Anghami, Entertainer i druge. Aplikacije koje nije moguće onemogućiti nikako: Kamera, Muzika, Video, E-Pošta, Kontakti, Internet, Poruke, Telefon, Galerija, Galaxy Apps, S Planer, Sat, Podešavanja, Pametni menadžer.

Dakle, Galaxy S6 i GalaxyS6 Edge ne omogućavaju brisanje aplikacija, ali omogućavaju njihovo trajno zaustavljanje. Zbog izuzetnog broja novosti i naprednih karakteristika koje želimo što bolje da opišemo test Galaxy S6 i Galaxy S6 Edge telefona biće objavljen u ponedeljak u 16:15!

Komentari

PODELI