Zdrava uspavanka od 330 evra – šta kažete?

Aura Smart Sleep System je poseban gedžet koji će vas lako uspavati, bez lekova, i to je njegova najveća prednost.

Sa problemima lošeg sna i najrazličitijim tipovima nesanica suočava se čak jedna četvrtina svetske populacije što je poprilično zabrinjavajuće s obzirom na to da problem nesanice sa sobom povlači drastično viši nivo stresa koji trpi organizam, a osoba koja pati od nesanice može da ima lošiji imunitet, što je odlična podloga za bolesti.

S ciljem da pomogne mnogima da lakše spavaju i odmore se, Francuska kompanija Withings dizajnirala je Aura Smart Sleep System – gedžet koji garantuje miran, zdrav i dubok san, bez potrebe za dodatnim lekovima ili “uspavljivačima”.

Delo i naših stručnjaka

Na kreiranju Aura Smart Sleep System gedžeta radili su najveći svetski poznavaoci sna među kojima i nekoliko domaćih stručnjaka kao i brojni psihoterapeuti. Sam proizvod čine tri komponente: Sleep senzor, Bedside uređaj i prateći softver koji je za sada dostupan isključivo za iOS platformu što znači da Auru mogu koristiti samo vlasnici iPhone telefona, iPad tableta i iPod touch media plajera. Ipak, iz kompanije stižu dobre vesti – uskoro će se pojaviti i Android aplikacija koja bi značajno trebala da doprinese većoj popularnosti ovog uređaja. Inače, sama aplikacija je poprilično pregledna i odlično je sinhronizovana sa Sleep senzorom i Bedside uređajem. Aplikacija prikazuje sve podatke o dužini sna, kvalitetu, prikazuje grafikone, beleži koliko smo “disciplinovani” što se redovnosti spavanja tiče i slično.

Sam proizvod, Aura, funkcioniše tako što se Sleep senzor (koji se postavi ispod posteljine) poveže sa Bedside uređajem i sinhronizuje sa aplikacijom nakon čega sistem kreće u akciju. Inače, pre nego vam opišemo kako Aura zaista radi objasnićemo vam šta je zapravo Bedside uređaj. Radi se o kombinaciji lampe i zvučnika koja ima zadatak da u sprezi sa Sleep senzorom i podacima koji stižu od njega organizam uvedu u san, a kada se organizam odmori, onda da ga i probude ga. To naravno nije tako lak zadatak pogotovo kod korisnika koji imaju ozbiljnih problema sa nesanicom, međutim Aura izlazi odlično na kraj čak i sa hroničnom nesanicom.

Vreme je za miran san

Kada dođe vreme za spavanje dovoljno je samo aktivirati Auru i Bedside uređaj (na osnovu informacija od Sleep senzora) će krenuti da emituje određene nijanse crvene svetlosti u kombinaciji sa zvukovima kako bi stimulisao organizam da povišeno luči hormon sna – Melatonin. Kako se crvene nijanse brže smenjuju, a zvukovi postaju prijatniji za uho tako se više luči i Melatonin koji polako organizam uvodi u san. Nakon što Sleep senzor ustanovi da je organizam u stanju sna zvukovi se skoro potpuno utišavaju, a nijanse crvene svetlosti sporije smenjuju. Tokom spavanja Sleep senzor prati sve aktivnosti organizma uključujući i njegove vitalne funkcije kao i dubinu sna tako da kada korisnik ujutru ustane na displeju svoj telefona može da vidi kako je njegov organizam “disao” tokom sna.

‘Ajmo, ‘ajmo buđenje

Što se tiče funkcije buđenja ona može da funkcioniše na dva načina. Prvi način je logično automatski i preporučljiv je da se koristi danima kada korisnik Aure nema poslovnih ili bilo kakvih drugih obaveza. Automatski mod funkcioniše tako što Sleep senzor javi Bedside uređaju da se organizam dovoljno odmorio i da je vreme da se probudi. Tada Bedside uređaj kreće da emituje određene nijanse plave svetlosti u kombinaciji sa posebnim zvukovima koji pospešuju lučenje hormona sreće koji je odgovoran za buđenje i dobro raspoloženje. Ideja je da se organizam mirno i bez stresova izvede iz sna što je od izuzetne važnosti za pravilno funkcionisanje organizma tokom dana. Drugi način za buđenje je identičan klasičnom alarmu tj. dovoljno je Auru “naviti” na vreme kada je potrebno buđenje i ona će sličnom metodom kao i kod automatskog buđenja da organizam izvede iz stanja sna s tim da će u trenutku kada je potrebno da se organizam probudi ukoliko Sleep senzor ne javi da je organizam aktivan pokrenuti snažan alarm.

Ostale funkcije Aure

Pored uspavljivanja i buđenja Aura se pokazala i kao jedan od veoma korisnih psihoterapeutskih gedžeta jer umiruje organizam i smanjuje nivo stresa na minimum. Upravo zbog toga svoju primenu je našla i u brojnim posebnim ustanovama širom sveta, a posebno na odeljenjima neurologije, pedijatrije i neuropsihijatrije. Odlično je rešenje i za sportiste kojima je potreban pravilan odmor organizma, kao i za osobe koje pate od depresivnih stanja.

I za kraj…

Aura Smart Sleep System je definitivno najneobičniji gedžet koji se do sada našao na test i jedan je od onih koji ciljaju na uži krug korisnika – u ovom slučaju onih koji imaju problema sa snom i eventulano onih koji se teško bude, kao i korisnika koji teže zdravom i kvalitetnom odmoru. Svoj posao radi efikasno i bezbolno, a što je najvažnije na organizam se deluje potpuno prirodno čime se izbegavaju svi neželjeni efekti koje lekovi povlače sa sobom. Naša jedina zamerka ovom uređaju ide na račun (za sada) toga što je isključivo predviđen za sinhronizaciju sa iOS uređajima, ali kao što smo napomenuli uskoro će i taj problem biti rešen. Za naše uslove Aura ima i poprilično visoku cenu, ali svakako se isplati.

Funkcije

Spavanje, Buđenje, Nadzor vitalnih funkcija…

Komponente sistema

Sleep senzor, Bedside uređaj, aplikacija

Dimenzije Sleep senzora

15 x 210 x700 mm

Dimenzije Bedside uređaja

288 x 128 x 135 mm

Konekcija

Bluetooth

Podržane platforme

iOS (uskoro Android)

Cena (sa PDV-om)

40.990 dinara

Komentari

PODELI