Ovo je najmoćniji način punjenja telefona!

Samo spustite telefon i on se puni – kao magija!

Bežično punjenje nije nešto najnovije u svetu tehnologije, ali je u Srbiji, kao i mnoge druge “kul” stvari mnogima nedostupno, jer je “neistraženo” i skupo! Prosečan bežični punjač do pojave poslednjih generacija punjača koštao je i do 100 evra, posebno ukoliko ste želeli da kupite neki lepši, ali već danas bežično punjenje može da se “kupi” za manje od 35 evra. OK, 35 evra, reći ćete vi i pomisliti – zašto dati 30 evra više, kad prosečno punjač u Srbiji košta 500 dinara? Pa, evo ovako… Prvo, originalni punjači koštaju oko dve, tri hiljade dinara, a kupovinom neregularnih rizikujete nešto OVAKVO. To su stvari na koje svesno ili čak nesvesno pristajete kupovinom nesertifikovanih punjača i mi tu ništa nismo izmislili. Drugo, cena LG bežičnog punjača koji imamo na testu, WCD-100, je trenutno oko 3.200 dinara, što je skoro u ravni sa običnim punjačem i to je još bolja preporuka za kupovinu, posebno ako imate LG G3.

Cena LG WCD-100 punjača je nešto niža od konkurentskih rešenja i zbog toga što se sa njim ne isporučuju adapter i USB kabl, a LG računa na to da, ako već imate LG G3 ili neki uređaj koji podržava bežično punjenje imate i originalni punjač, odnosno kabl i strujni adapter, koji je siguran za upotrebu sa ovim punjačem.

LG WCD-100, bežični punjač, je vrlo lagan, težak manje od 90 grama, kompaktnih dimenzija, prodaje se u beloj i sivoj bolji i može se tokom punjenja koristiti i kao držač za telefon. Ima oplatu od gume na mestu gde stoji telefon, tako da on ne klizi, a i gumenu “stopicu” na kojoj stoji, tako da se ni punjač ne pomera. Lako se sklapa i prenosi, a vizuelno je upečatljiv metalni krug na levom i desnom boku, koji je stavljen u mehanizam za rasklapanje.

Prednost bežičnog punjenja jeste to što vas lišava žica, koje vam smetaju tokom razgovora, odnosno ne morate skidati telefon s USB kabla kada razgovarate i priključivati ga ponovo. Dovoljno je samo uzeti telefon, obaviti razgovor i vratiti ga na postolje. Nema petljanja s kablovima, a i izgleda prilično “kul“. LG WCD-100 možete da koristite i za punjenje ostalih marki telefona, recimo Nexus 5, Lumia 1520 i svih ostalih sa Qi podrškom.

Mana ovog bežičnog unjača jeste njegova jačina, što se reflektuje sporijim načinom punjenja u odnosu na USB kabl, pa tako za kompletno punjenje baterije kapaciteta 3.100 mAh, koliku recimo ima LG G3, treba oko pet sati. Takođe, važno je napomenuti i to da bežično punjenje ne oštećuje bateriju telefona.

Komentari

PODELI