Sa Gamescom sajma – Mafia 3 slike i video!

Nije se puno toga znalo o igri pored nekoliko objavljenih fotografija, a upravo u Kelnu 2K Games je otkrio više.

Mafia III najava.

Kao što znamo, igru ne radi 2K Czech već potpuno novi tim Hangar13 koji je u 2K vlasništvu i koji je stacioniran u San Francisku. Takođe, naslov je postavljen u period nakon drugog dela, u period šezdesetih godina prošlog veka. Imali smo prilike da vidimo prvi trejler iz igre koji nam objašnjava pozadinu priče glavnog junaka igre i njegove motive, kao i činjenicu da mu je porodica odnosno familija najvažnija.

Linkoln Klejn je glavni antagonista koji je odrastao u domu za nezbrinutu decu. On je siroče, što je veoma važno, jer Linkoln čitavog života pokušava da pronađe prave prijatelje i nekoga koga može nazvati porodicom. Linkoln se tek vratio iz Vijetnama nakon čega je po prvi put pronašao prijatelje i familiju i osetio se kao da je kod kuće u okviru Crne mafije. Nažalost, to nije potrajalo dugo, jer je italijanska mafija napala Crnu mafiju i to je bio trenutak kada je Linkoln odlučio da krene u osvetu. Tada i kreće sama igra.

Igra je u potpunom otvorenom svetu, baš kao prethodni deo i kao Grand Theft Auto, a Linkoln neće sam u akcije već ima i troje prijatelja, okorelih kriminalaca. Oni će vam pomagati tokom misija, kontrolisati lokacije koje zauzimate, otkazivati policijske potere i slično, ali kako će to detaljno izgledati, saznaćemo u mesecima pred nama. Zanimljivo je i to da je jedan od likova Vito, glavni protagonista drugog dela igre.

Priča se odvija u Nju Orleansu 1968. godine, a fizički model igre omogućava lude vožnje ulicama grada i stvara dobru atmosferu akcionih filmova sa kraja šezdesetih. Soundtrack u igri je takođe odličan, a 2KGames je kupio prava za većinu hit pesama iz tog perioda.

Većinu misija možete obaviti na više načina, baš kao i u drugim naslovima sličnog tipa. Možete se šunjati a možete i pokušati da ubijete sve što se mrda. Ukoliko se odlučite da ispitate doušnika ili protivnika upravo u skladu sa tim kako se budete ophodili prema njemu zavisiće i da li će vam otkriti neke informacije ili ne. Naravno, na kraju ispitivanja se možete odlučiti da ga poštedite ili ubijete. Većina brutalnih ubistava je skriptovana i zavisi i od toga u kakvom se okruženju nalazite i da li Linkoln za ubistva može koristiti okolne objekte. Čak i skrovišta i lokacije na koje dolazite poseduju više ulaza i izlaza, tako da nikada ne morate odigrati misiju na identičan način.

Igra stiže u 2016 godini.

Pogledajte trejler i ne zaboravite da posetite KlanRUR sajt i forum, gde ćete čitati o svim gejmerskim temama!

Pratite nas na Facebooku, Twitteru i Instagramu.

Izvor: 2K Games.

Izvor: Mondo

Komentari

PODELI