Naša aplikacija s kojom ćeš uštedeti u kupovini!

Sales Hunter prati popuste i akcije u nekoliko gradova u Srbiji i dojavljuje vam kad je vreme da ih iskoristite!

Koje su tri stvari koje danas svaki čovek uvek ima kod sebe? Novčanik, ključevi i telefon. A koja od te tri stvari jedina ima potencijal da zameni druge dve? Telefon.

Promena je postala osnovna karakteristika modernog društva, tehnologija menja davno stečene navike i prakse. Na promenu navika značajan uticaj imaju upravo mobilne aplikacije, koje su „uvek uz korisnike“. Na razvijenim tržištima, sa velikim brojem korisnika, postoji i veliki broj različitih aplikacija koje služe za zadovoljenje realnih potreba korisnika. U Srbiji, sa druge stane, još uvek ne postoji dovoljno „lokalnih“ aplikacija, koje su osmišljene i kreirane upravo za domaće korisnike.

Međutim, u poslednje vreme, sve veći broj kompanija koje posluju na domaćem tržištu shvata značaj pitalice sa početka teksta i počinje da prepoznaje pogodnosti mobilnih aplikacija za izgradnju odnosa sa klijentima. Sa druge strane, mobilne aplikacije, kao poduhvati koji zahtevaju relativno malo početno ulaganje, predstavljaju idealne start-up projekte za mlade preduzetnike, kroz koje mogu da ostvare svoje ambicije.

Vođena upravo tom ambicijom, tri studenta Fakuleta organizacionih nauka su došla na ideju da analiziraju fenomen kupovine odeće u Srbiji. Šta su zaključili? Prvo, način života u Srbiji se menja, slobodnog vremena koje može biti iskorišćeno za kupovinu je sve manje. Drugo, trend iz Evrope, gde se odeća i obuća kupuju skoro isključivo na rasprodajama, polako uzima maha i u Srbiji. Fokus potrošača na rasprodaje je pojačan zbog krize u Srbiji, za koju se može reći da je hronična. Na osnovu ovih zaključaka, nastala je aplikacija koja možda može da promeni način kupovine u Srbiji – Sales Hunter.

Aplikacija Sales Hunter prati popuste i akcije u nekoliko gradova u Srbiji.

Aplikacija trenutno prati popuste u preko 500 prodavnica u Beogradu, Novom Sadu, Nišu Kragujevcu i Inđiji, a uskoro planiraju da se prošire na druge gradove u Srbiji.

Korisnici imaju mogućnost da odaberu svoje omiljene prodavnice, i kada god se u tim prodavnicama pojavi novi popust ili akcija, korisnici će dobiti notifikaciju. Na taj način će biti u mogućnosti da izbegnu dobro poznatu situaciju da su sve najatraktivnije stvari već rasprodate ili da nema odgovarajućih brojeva.

Sa druge strane, korisnici u samoj aplikaciji, na jednom mestu, imaju podatke o tačnim lokacijama prodavnica, brendovima, odnosno kategorijama proizvoda koje u njima mogu pronaći. Postoje i dodatne opcije, kao što je davanje komentara na popuste, koji omogućavaju interakciju između korisnika, i stvaranje realnije slike o tome kakvi nas popusti očekuju u prodavnicama.

Od kraja januara, aplikaciju je preuzelo preko 18.000 ljudi u Srbiji, što možda nagoveštava početka promene načina kupovine u Srbiji. A s obzirom na to da su studenti već dobili ponude za saradnju iz Švajcarske, Crne Gore i Hrvatske, možda je ovo jedna od start-up ideja koja ima potencijal da postane globalna. Vreme će pokazati…

Za sada, ovo je dobar primer preduzetništva mladih i studentske incijative, ali i veoma korisna alatka za pomoć u kupovini.

Isprobajte i pošaljite utiske: iOS ili Android

Pratite nas na Facebooku, Twitteru i Instagramu

Izvor: Mondo

Komentari

PODELI