Spojili se Google Drive i Microsoft Office

Google izbacio plug-in koji omogućava da se Drive koristi kroz Microsoft Office.

Na zvaničnom Google blogu objavljena je vest da od 21. jula možete da koristite Drive i kroz Microsoft Office za Windows. Potrebno je preuzeti plug-in, koji se potom instalira i integriše kao dodatno polje za otvaranje i čuvanje dokumenata u Office aplikaciji, baš kao što je slučaj sa OneDrive-om (pogledajte naše slike u galeriji iznad).

Instalacija protiče brzo (plug-in je težak oko jednog megabajta) i nakon toga, pri prvom pokretanju Office paketa potrebno je upisati Google nalog i lozinku u predviđena polja. Nakon toga Google Drive i Microsoft Office su potpuno integrisani i možete:

– Otvoriti sve fajlove iz Drive-a kroz Office interfejs
– Snimiti nove fajlove iz Office-a u Drive
– Pogledati listu prethodno korišćenih fajlova i
– Fajlove koje su Google korisnici podelili s vama.

Neki fajlovi otvaraju se u Microsoft Office aplikaciji, dok se ostali otvaraju kroz veb interfejs Google Drive-a i potrebno je svaki put uneti mejl i lozinku kako bi se koristili, što je procedura dodata zbog zaštite podataka i privatnosti korisnika.

Ovo je odlična vest za sve korisnike koji će sad još lakše moći da koriste svoje fajlove ma gde se nalazili i ma koju aplikaciju za njih koristitil. Pogledajte Google blog za više detalja.

Čekamo vaše komentare. Pratite nas i na Facebooku, Twitteru i Instagramu.

Izvor: Mondo

Komentari

PODELI