Isključite ekran telefona jednim dodirom

Veliki broj novih Android telefona dolazi sa funkcijom se zove double tap to wake up, tj. aktiviranje ekrana duplim dodirom. Pokazalo se da je ovaj način mnogo praktičniji od pritiskanja power tastera. Telefoni su veliki, neki korisnici ne mogu da dohvate taster, nekima su tasteri na telefonu veoma mali i nepraktični pa moraju da pritisnu više puta, itd.

Pošto ista opcija (uglavnom) ne postoji za isključivanje ekrana, treba instalirati ovu aplikaciju, ili neku sličnu njoj. Što se mene tiče, Screen Off and Lock je veoma dobra. Možda čak i najbolja a pritom je i besplatna.

Nije komplikovana za korišćenje, niti je potrebno nešto posebno podesiti. Imate mogućnost da uključite notifikacije koje će se prikazivati na notifikacionoj traci, da odložite zaključavanje uređaja ukoliko koristite neke animacije koje se pojavljuju pri zaključavanju, da uključite/isključite animacije, zvuk i vibraciju.

Da ne biste postavljali prečicu (dugme) na homescreen ekranu, najbolje bi bilo da ukoliko već koristite neki launcher sa Google Play prodavnice koji ima mogućnost da određenim pokretom prsta aktivira aplikaciju (gestures), to i iskoristite.

Kao primer ću uzeti Nova launcher pošto je trenutno instaliran na mom telefonu. Otvorite podešavanja launcher-a, kliknite na Gestures & inputs, pa zatim pod gestures pronađite double tap (ili ono što vama više odgovara, npr. prevlačenje prstom preko ekrana na gore).

Instalirajte i uverite se koliko je ovaj način uključivanja/isključivanja ekrana mnogo praktičniji od onog na koji ste navikli.

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebooku,Twitteru i Instagramu.

Izvor: Mondo

Komentari

PODELI