Android Lollipop audio profili

Oni koji imaju Android telefone sa Lollipop 5.0/5.1 verzijom, verovatno su upoznati sa novim načinom na koji funkcionišu notifikacije i koji audio režimi su sada dostupni. Pored Nexus uređaja, nove audio režime takođe imaju Sony Xperia i Motorola Moto uređaji. Za ostale proizvođače i modele nisam siguran. Moraćete to sami da proverite.

Da biste pristupili ovim režimima i njihovim podešavanjima pritisnite +/- taster za pojačavanje/stišavanje zvona. Ispod klizača će vam se pojaviti tri opcije:None,PriorityiAll.

None režim isključuje sve notifikacije i zvona, u All režimu su sve notifikacije aktivne, dok vam Priority režim omogućava da prilagodite koje notifikacije će biti aktivne. Možete izabratidowntime i podesiti kada će telefon preći u ovaj režim i koliko će on vremenski biti aktivan.

Mnogima se nije svidelo što je Google izbacio silent režim. Mada, smatram da je ovako možda i bolje. Jednostavno, imate više opcija podešavanja nego ranije.

Aplikacija koja vam može pomoći da sredite svoje audio profile na telefonu, zove se Audio Profiles – Sound Manager. Jedna od retkih, besplatnih aplikacija koja je toliko dobra da sam morao da je podelim sa vama.

Kompatibilna je sa Lollipop 5.0/5.1 Android verzijma. Naravo možete je koristiti i na prethodnim, ali u najnovijim imate mogućnost kreiranja audio profila kako za All, tako i za Priority režim.

Aplikacija se vrlo lako koristi. Pokrenete je, kliknete na floating dugme u donjem desnom uglu, upišete ime profila. Nakon toga, imate mogućnost da odaberete da li će profil biti aktivan u All ili Priority režimu.

Podesite jačinu zvona, zvuka za multimediju i jačinu zvuka alarma. Za Priority audio profile imate još dodatnih podešavanja za prioritetne pozive i notifikacije. Svi kreirani profili biće vam dostupni odmah po pokretanju aplikacije. Profile možete omogućiti i u notifikacionoj traci kako biste im još brže pristupili.

Kao manu, jedino bih naveo to što vibraciju nije moguće isključiti u profilima u kojima je zvuk zvona isključen. Bez obzira da li je Priority profil ili All profil.

Pratite nas i na Facebooku,Twitteru i Instagramu.

Izvor: Mondo

Komentari

PODELI