Zbog ovoga "gori" Twitter

Jedna kompanija navukla je sebi na vrat mnogo negativnih komentara zato što helanke za punije dame reklamira mršava manekenka – tako što je ubacila obe noge u jednu nogavicu.

 Nameće se sasvim logično pitanje: Zar nije bilo jednostavnije da su uzeli plus-size manekenku?

Reč je o helankama veličine 3XL i 5XL koje proizvodi Ali Express, a u reklamu su stavili mršavicu koja je cela ušla u jednu nogavicu. Nakon toga su Twitter preplavili negativni komentari u kojima su reklamu i kompaniju prokomentarisali kao “odvratnu” jer “koristi jeftine taktike da posrami punije osobe.”

Helanke se inače reklamiraju kao elastične, visokog su struka, a koštaju između 10,90 i 12 dolara (između 9,5 i 12 evra).

Bilo je veoma duhovitih prozivki na Internetu na račun ove kompanije, a jedan od komentara je da su to “helanke za sirenu sa dva peraja”.

“Slatko, napokon par joga helanki u koje devojka može da ubaci sve četiri noge,” napisala je jedna korisnica.

“Novo ove sezone! Helanke za ljude koji su tako odvratno debeli da im je jedna noga veličine dve trećine osobe koja nije veličine manje planete!”

Kada pogledate podatke u kojima je napisano da su helanke veličine 3XL za žene koje imaju minimum 60 kilograma, a one 5XL za minimum 79 kilograma, zaista nije jasno zašto u reklami nije punija manekenka.

Jedna Twitter korisnica je napisala da je zgrožena ovakvom reklamom. “Umesto da nađete plus-size manekenku, vi stavite mršavicu u jednu nogavicu? Ovo je stvarno odvratno.” U prilog tome da mnogi isto misle, njen tvit je ritvitovan skoro 10.000 puta.

Mnogi su smatrali da je po sredi neka šala: “Ovo mora da je lažno,” napisao je jedan korisnik.

Iz kompanije se još uvek nisu oglasili povodom ovakvih komentara, ali sigurni smo da se žene sada baš i ne otimaju da kupe ove helanke.

Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta zabave, kulture, muzike, filma, lifestyle, putovanja i seksualnosti pratite na našoj Facebook stranici – MONDO Zabava, kao i na Twitteru @Mondo_zabava.

Izvor: Mondo

Komentari

PODELI