Autobusi za Guču na svakih sat vremena

Čačanski “Autoprevoz” pojačaće saobraćaj ka Guči tokom trajanja Sabora trubača.

  “Iz grada na Moravi ka Guči naši autobusi će kretati na svakih sat vremena, od šest sati ujutru, do četiri iza ponoći. Kao i prošle godine, imamo intenzivne polaske iz Beograda, pa će svako vozilo Autoprevoza koje iz prestonice ide ka Čačku produžiti do Guče”, rekla je menadžer prodaje ovog preduzeća, Tanja Vujičić.

Ona je objasnila da će ka ovoj varošici saobraćati najmanje dva autobusa na sat.

Vujičić je istakla da će u petak, subotu i nedelju, kada se očekuje najviše posetilaca na Saboru, broj polazaka biti dodatno uvećan, u skladu sa potrebama, pa ih može biti i po sedam – osam u jednom satu.

“Nekoliko autobusa će stalno biti na stanici u Guči, cena karte iz Čačka do prestonice trube košta 250 dinara, iz Beograda 1.350, a povratna 2.090“, kazala je ona.

“Dakle, svi ljubitelji zvuka trube moći će brzo, udobno i bezbedno da stignu do svog odredišta, a Autoprevoz svake godine u vreme trajanja Sabora preveze oko 200. 000 putnika”, kaže Vujičić.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova pojačano će raditi na očuvanju lične i imovinske sigurnosti svih posetilaca 55. Sabora trubača u Guči, koji će biti održan od 3. do 9. avgusta, saopšteno je iz Policijske uprave Čačak.

Kako bi se saobraćaj odvijao nesmetano i bezbedno, policija će danonoćno pojačano kontrolisati puteve na svim prilazima Guči.

Presretačima će biti kontrolisana brzina i nepropisno preticanje, a na putevima od Čačka ka Guči, saobraćajne patrole proveravaće ispunjenost uslova za učestvovanje u saobraćaju.

Predviđena je i kontrola alkoholisanosti vozača na svim izlazima iz Guče.

Svi koji budu upravljali vozilom pod dejstvom alkohola biće isključeni iz saobraćaja, a oni kod kojih se utvrdi više od 1,21 promila alkohola u krvi biće zadržani do 12 sati.

Policijske patrole će noću uključivati plava rotaciona svetla i na taj način dodatno upozoravati vozače.

Izvor: Mondo

Komentari

PODELI