Video koji bi svaka devojčica trebalo da pogleda

Mnoge devojčice i danas osećaju da ih ograničavaju očekivanja koje društvo ima od žena. To mora i može da se promeni.

  “Devojčice nisu hrabre” i “devojčice nisu jake” su ograničavajuće fraze iz prošlog veka, ali novi društveni eksperiment pokazuje da mnoge devojčice i danas osećaju da ih ograničavaju očekivanja koje društvo ima od žena.

Čak 72 odsto devojčica najnovijeg istraživanja, smatra da ih sputava društvo, koje odlučuje šta smeju, a šta ne smeju da rade, a to je naročito izraženo u periodu puberteta. 

Pogledajte video u kojem su devojčice i žene različitog uzrasta i porekla, upitane da li im je ikada rečeno da nešto mogu ili ne mogu da urade samo zato što su žensko.

Izvor: YouTube

“Smatram da je važno za mladu ženu da oseća podršku i da je motivisana za ostvarenje svog sna. Podržavam ovu kampanju i ponosna sam što mogu da im se pridružim u osnaživanju devojaka da imaju više samopouzdanja i da budu nezaustavljive #LikeAGirl”, kaže Mejsi Vilijams, zvezda film “Igra prestola”.

Ona, takođe, poziva sve devojke i devojčice da se pridruže globalnoj kampanji i pokretu za razbijanje ograničenja i ponosno pokažu koliko su nezaustavljive #LikeAGirl.

“Fotografiši se, snimi video ili pošalji poruku koristeći # LikeAGirl, zauzmu stav i pokažu svim mladim devojkama kako devojke mogu sve!

Izvor: Mondo

Komentari

PODELI