Vranje još jednom PRESTONICA TRUBE (FOTO)

Rukovodstvo Grada Vranja primilo je orkestar Nenada Mladenovića, koji je po oceni žirija proglašen za najbolji orkestar na ovogodišnjem Saboru trubača u Guči.

Uz zvuke pobedničke kompozicije, trubači su ušli u zgradu Gradske uprave, praćeni aplauzima građana.

Gradonačelnik Vranja Zoran Antić rekao je da je pobeda u Guči, potvrda toga zbog čega je truba simbol Vranja i zbog čega je najvažniji simbol lokalne zajednice.

– Duvački orkestri sa ovih prostora su najbolji ne samo u Guči, nego i u svetu. Oni su to upravo pokazali na poslednjem Saboru u Guči.

Sve nagrade su otišle na jug Srbije. To je pokazatelj da se ovde svira najbolja muzika na trubi.

Veoma sam zahvalan trubačima što su na najbolji način reprezentovali Vranje, što su još jednom omogućili da Vranje sa ponosom može da gleda celu Srbiju. Lepo je bilo biti Vranjanac u Guči – rekao je Antić.

On je podsetio da je „Alfa plam“ bila sponzor takmičenja, i da pobeda Mladenovićevog orkestra ima posebnu draž, jer su „Alfinu“ nagradu doneli kući u Vranje.

Nenad Mladenović, vođa pobdeničkog orkestra, rekao je da ova nagrada izuzetno značajna, jer ju je dodelio stručni žiri.

– Osvrnuću se na izjavu predsednika žirija Veljka Ostojića, koji je na tamošnjoj konferencii za novinare ocenio da su trubači sa juga Srbijie, za tri stepenika bolji u muziciranju, od kolega iz ostalih delova Srbije.

Mi smo osvojili i drugu nagradu za najbolju trubu, tačnije moj sin Stefan.

Nagrada je otišla u prave ruke. Vratili smo trubu u Vranje, jer ona ovde i pripada – rekao je Mladenović.

ork2ORKESTAR6

Izvor: OK Radio

Komentari

PODELI