Zbog čestih saobraćajnih nesreća ruše se kružni tokovi u Vranju!

VRANJE, 21. jul 2015, (Vranje Njuz) – Zbog veoma čestih saobraćajnih nesreća na dva najprometnija kružna toka u Vranju, Agencija za izgradnju kružnih tokova, donela je odluku da se na tim mestima ponovo izgradi klasična raskrsnica.

Realizacija ovog projekta predstavlja prioritet u ovoj godini, a sredstva od dva miliona evra su obezbeđena iz fonda namenjenog za socijalno zbrinjavanje najugroženijih kategorija stanovništva.

„Bio je ovo neuspeli eksperiment, izgradili smo kružne tokove sa najboljom namerom da ubrzamo saobraćaj i smanjimo gužve u špicama, ali smo zanemarili činjenicu da naši vozači nisu edukovani za moderne modele saobraćaja. Napravili smo opasna mesta, bukvalno ,,crne tačke,, na putu, tako da smo morali da reagujemo”, rekli su iz Agencije za izgradnju kružnih tokova.

Novinarska ekipa Vranje-Online portala sprovela je anketu gde je ispitan uzorak od 100 vozača, a
od toga broja samo je jedan vozač vozio u levoj traci kružnog toka.

„Stvar je nedostatak saobraćajne kulture, odvažio sam se jednom i ušao u levu traku na kružnom toku, po nesreći bila je popodnevna gužva, bio sam primoran da pola sata kružim dok me neka gospođa nije pustila da se isključim. Dešavalo mi se i to da u kružnom toku susrećem vozače koji voze u pogrešnom smeru”, kaže Igor Nasković, vozač iz Vranja.

Početak radova na prepravci kružnih tokova očekuje se početkom avgusta ove godine.

Komentari

PODELI