Umesto kazni za nepropisno parkiranje Vranjancima će bušiti gume

VRANJE, 20. jul 2015, (Vranje Njuz) – Odeljenje za kažnjavanje nepropisnog parkiranja vozila predložilo je da se umesto pisanja kazni, kažnjavanje zbog nepropisnog parkiranja vrši bušenjem guma.

Novu metodu kažnjavanja pravdaju time što vozači više nemaju čime da plaćaju kazne za nepropisno parkiranje, verovatno zato što sve manje i manje ljudi ostaje bez posla u ovom gradu. Po rečima službenika iz ovog odeljenja oni su na području Vranja u ovoj godini napisali preko 6780 kazni, a da je od toga plaćeno svega 450.

„Kada izvršimo bušenje guma, najmanje dva točka, vozačima ćemoostaviti uplatnicu za uplatu kazne, sa 25% popusta, a omogućićemo vozačima da kaznu plate u nekoliko rata. Kada vozač u potpunosti otplati kaznu dužan je da pokaže uplatnicu i da naglasi koja veličina točkova je predviđena za njegov automobil, a mi ćemo mu onda namontirati nove točkove ili premontirati gume. To je jedini način da se naplatimonaše usluge”, rekao je službenik Odeljenja za kažnjavanje nepropisnog parkiranja vozila.

Komentari

PODELI